У Галерији „Тера“ изложба о односу људи према животињама

Једна од многих прича у нестајању мотив је изложбе Немање Миленковића отворене у Галерији „Тера“. Млади уметник  каже да је изложба наставак истраживања о односу људи  према животињама у савременој пракси лова које је први пут приказано у априлу у Београду.

-Горње Подунавље, одакле потичем интересантно је због великог броја животињских врсти од којих су многе заштићене и под заштитом УНЕСКА. Велика је светска туристичка атракција која привлачи ловце. У мојој породици већина чланова су ловци хобисти и ја са потпуно другачијим етичким ставом, то промишљање било ми је занимљиво. Постављам питање да ли је експлоатација животиња заиста потребна на такав начин и  најсрећнији сам кад посетиоци са моје изложбе оду запитани и промишљајући о ономе што се констано дешава око њих – рекао је Миленковић.

Сликар по вокацији, користи све технике у свом раду. Основа му је цртеж и акварел, што се може видети на изложби  приказаној у четири сцене. Свака сцена има специфичан наратив који заједно дају увид у једну од многих прича о нестајању.

-Најважније је промислити о томе шта се догађа у данашњем свету. Да ли је нешто што је раније било нужно да бисмо имали храну данас потребно? Потребно је да се окренемо заштити и чувању, нарочито врста које свакодневно нестају – казао је 27-годишњи уметник из Новог Сада.

Немања Миленковић, запослен као аситетнт на Академији уметности у Новом Саду, додаје и да студентима указује на значај „Тере“, не само у Србији, већ у свету. Изложба је отворена до 22. новембра.

ТВОЈ БРЗИ ИНФО: Ново на Кикиндском порталу (Видео)

Погледајте преглед недељних дешавања у Кикинди- ТВОЈ БРЗИ ИНФО са Александром Станкић. Пратите нас на...

(ВИДЕО) Бачкоградиштани победници „3х3 фудбал финала Србије”

Састав из Бачког Градишта победник је „3x3 фудбал финала Србије” које је данас одржано у...

(ВИДЕО) На 1.200 квадрата салон „Форма идеале“ у Кикинди: Прва три дана попусти за купце

  У Кикинди је отворен салон намештаја „Форма идеале“ на адреси Милоша Великог 54. Прва...

Don`t copy text!