Млади писац Урош Микулић: писана реч је свемоћ и уточиште

Урош Микулић, ученик трећег разреда Гимназије „Лаза Костић“ у Новом Саду данас је у Културном центру представио своја два дела: збирку поезије „Под погрешним небом“ и роман „У раљама смрти“.

Збирку песама, издату прошле године, написао је под менторством Тоде Николетића, Љубивоја Ршумовића и Горана Новакова, писца за децу и илустратора, који је и говорио на данашњој промоцији.

– Изненађујуће је било за све нас који смо га познавали као песника што је, са толико година, већ објавио и друго дело и то прозу – рекао је Новаков. – Роман га ставља у ред прозних писаца и сматрам да има озбиљан потенцијал.

Микулић, с друге стране, за себе каже да треба још да одрасте и „много корака да пређе“ да би стекао титулу писца.

– Роман „У раљама смрти“ говори о истинитом догађају из 1998. године у мом родном месту, Липару. То је омаж једној генерацији која је тада одрастала, међу којима су и мој отац и главни јунак овог романа. И даље радим под менторством Тоде Николетића и наставићу да пишем јер је моћ писане речи – свемоћ, али и уточиште – рекао је Микулић.

Обе књиге изашле су у издању „Графоофсета“ у Челареву. Поподневној промоцији у Културном центру присуствовали су и ученици Економско-трговинске школе.

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!