Млади чланови „Гусала“ одушевили публику

Академско друштво за неговање музике „Гусле“ увело је праксу да организује Јавни час дечијих и омладинских музичких секција друштва. Тако је било и вечерас када је у просторијама друштва наступило тридесетак чланова тамбурашке секције, певачких група и хорића „Цврчак“.

-Овај догађај организујемо како би се првенствено наши млади чланови представили публици у којој су њихови родитељи, браћа, сестре, баке, деке, другари. Ово је најбољи начин да покажу шта су научили од септембра, колико су напредовали, али и да превазиђу позитивну трему коју ствара јавни наступ. Осим солистичких нумера сви који су дошли да подрже рад наших младих извођача, имали су прилику да чују акапела репертоар у извођењу млађе и старије дечије певачке групе у двогласном певању. Изведене су традиционалне песме старијег и новијег начина певања. Програм је обухватио и заједничко извођење војвођанских нумера певача и тамбураша – истакла је Магдалена Попов, уметнички руководилац АДЗНМ „Гусле“.

Хорић „Цврчак“ представио се песмама из популарних цртаних филмова.

Већ у суботу чланове најстаријег друштва, очекује и прва јавна проба рекреативног фолклорног ансамбла. Заказана је за 17.30 сати у „Гуслама“. Ово је уједно и позив свима који желе да се прикључе овој секцији да дођу и упознају се са играчима и репертоаром.

А.Ђ.

(ВИДЕО) Предата листа Коалиције „Александар Вучић- Кикинда сутра”

Изборна листа кандидата за одборнике коалиције окупљене око Српске напредне странке „Александар Вучић- Кикинда сутра”...

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

Don`t copy text!