На 15. Сусретима фолклорног стваралаштва у Мокрину окупили се фолклорци из пет друштава

Културно уметничко друштво „Мокрин“ било је домаћин 15. Сусрета фолклорног стваралаштва. Манифестација се организује поводом краја овогодишње сезоне, истакао је председник мокринског КУД-а Живко Угреновић.

-Фолклор чува традицију и обичаје, а на нама је да знамо ко смо и одакле потичемо. Читаве године вредно радимо и на крају ове већ правимо планове за наредну сезону. Културном уметничко друштво „Мокрин“ има 200 чланова, шест фолклорних секција и две певачке групе – истакао је Угреновић.

Конццерту је присуствовала и чланица Градског већа Маријана Мирков.

-Сусрети фолклорног стваралаштава имају културну вредност да шире традицију нашег народа. Чланови културно уметничких друштава свакодневно вредно раде и чувају наше нематеријално културно наслеђе од заборава – навела је Маријана Мирков.

Горан Ристић, председник МЗ Мокрин похвалио је рад друштва и истакао да су фолклорне манифестације међу најпосећенијама и да су важне за све мештане.

Поред домаћина учествовала су и културно уметничка друштва „Свети Ђорђе“ из Станчева  из Румуније, „Јандрија Томић-Ћић“ из Крајишника, „Марија Бурсаћ“ из Банатског Великог Села и „Свети Сава“ из Кањиже.

Покровитељи догађаја су Град Кикинда и МЗ Мокрин.

А.Ђ.

 

ТВОЈ БРЗИ ИНФО и ове суботе на вашем порталу

Погледајте преглед недељних дешавања у Кикинди- ТВОЈ БРЗИ ИНФО са Александром Станкић. Пратите нас на...

ТВОЈ БРЗИ ИНФО: Ново на Кикиндском порталу (Видео)

Погледајте преглед недељних дешавања у Кикинди- ТВОЈ БРЗИ ИНФО са Александром Станкић. Пратите нас на...

(ВИДЕО) Бачкоградиштани победници „3х3 фудбал финала Србије”

Састав из Бачког Градишта победник је „3x3 фудбал финала Србије” које је данас одржано у...

Don`t copy text!