Rešava se rasveta u Galadskoj, borba sa kompanijom FCC

Na poslednjem zasedanju Skupštine grada odbornici su postavili više pitanja. Gradonačelnik Nikola Lukač odgovorio je na sva.

-Tokom sledeće nedelje u centru grada, kod Galadske, rešiće se problem sa rasvetom koja nije u funkciji. Konačno je završena javna nabavka i stekli su se uslovi da se otklone veći kvarovi u gradu i na selima. Izvinjavam se mojim sugrađanma koji su nekoliko meseci bez javne rasvete, ali imamo otežanu komunikaciju i nerazumevanje sa menadžmentom EPS-a u Zrenjaninu – istakao je na sednici gradskog parlamenta gradonačelnik Lukač, odgovarajući na pitanje odbornika Miroslava Grujića (LSV).

Odbornik Željko Radaković (SNS) u ime Mokrinčana koje predstavlja, takođe je istakao problem sa EPS-om, odnosno da se na brojeve telefona, namenjene građanima, niko ne javlja.

-Insistiraćemo kod nadležnih da brojevi telefona koji su dati u korisničkom centru budu dostupni. Isto tako naš zahtev biće i da postoji osoba u Kikindi koja će se baviti reklamacijama i pritužbama svih stanovnika – rekao je Lukač.

Uređenje Termijskog druma koji vodi do deponije FCC, takođe je bilo jedno od pitanja odbornika. Put je u lošem stanju, pun je rupa i nije dovoljno širok.

-U prethodnom periodu sa menadžmentom kompanije FCC više puta razgovarali smo upravo o ovom problemu. Lokalna samouprava insistira na tome da FCC uloži veći deo sredstava za sanaciju pomenutog puta. Pretprošle godine grad je sanirao deo kolovoza na insistiranje sugrađana koji žive u ovom delu grada. Deo koji je na otvorenom i vodi do deponije je predmet pregovara – kazao je prvi čovek grada.

Sa kompanijom FCC  je konstantna borba, odgovorio je gradonačelnik Lukač na pitanje o računima koji su ispostavljeni preduzetnicima i privrednicima.

-Deo sugestija je uvažen iako nismo u povoljnoj situaciji, ali se borimo da uslovi za preduzetnike i privrednike budu znatno bolji. Ostaje da nakon februarskog i martovskog računa vidimo da li su naše zamerke i ispoštovane. Menadžment je samoinicijativno promenio način obračuna i lokalna samouprava to ne može da prihvati, što im je jasno i stavljeno do znanja. Stav Grada je da ukoliko se ne uvaže naše sugestije tražimo izlaznu strategiju, pa ako treba i da raskinemo ugovor. O ovoj problematici razgovarao sam sa predstavnicima u nadležnim Pokrajinskom sekretarijatu i Ministarstvu jer je važno da se pripremimo za eventualne alternativne načine odvoženja otpada – precizirao je Nikola Lukač.

A.Đ.

 

 

Don`t copy text!