Роман „Аутосекција“ Срђана Срдића у најужем избору за НИН-ову награду

Роман „Аутосекција“ Срђана Срдића у издању „Партизанске књиге“ ушао је у најужи избор за НИН-ову награду за најбољи роман године. Од укупно 188 романа примљених на конкурс, одабрано је 12 од којих ће се бирати најбољи.

Ово је пети пут да је Срдићев роман у најужем избору за ову књижевну награду, а исто толико књига је и објавио наш суграђанин. Уредник издања, Иван Радосављевић, описује књигу као „забавну мимо сваког очекивања, исповедну мегатираду у чији аутофикцијски вртлог, бујицу, писац увлачи сопствене лекаре, колеге писце, домаће и стране, тупаве критичаре, самураје и локалне псе (па чак и једног, несретног, уредника са високим војним чином), не би ли раскринкао и јасно изложио погледу и разумевању (сопственом, колико и читаочевом) суморни тоталитет своје ситуације”.

Актуелни сазив НИН-овог жирија чине Милена Ђорђијевић, Жарка Свирчев, Виолета Стојменовић, Тамара Митровић и Горан Коруновић, председник. Најужи избор биће познат за седам дана, а у понедељак, 29. јануара, око поднева, биће саопштено име 70. добитнице или добитника НИН-ове награде.

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

(ВИДЕО) „Козара“ поново уговара производњу са пољопривредницима

https://youtu.be/fAQrpDR18Vg?si=lN7EuMEo1aC8tKm-   Пшеницу, иако је у солидном стању, потребно је заштитити, истакао је у подкасту...

(ВИДЕО) Посета високих званичника МУП-а: Кикинда обезбеђује заштиту својих грађана

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић...

Don`t copy text!