Решава се расвета у Галадској, борба са компанијом ФЦЦ

На последњем заседању Скупштине града одборници су поставили више питања. Градоначелник Никола Лукач одговорио је на сва.

-Током следеће недеље у центру града, код Галадске, решиће се проблем са расветом која није у функцији. Коначно је завршена јавна набавка и стекли су се услови да се отклоне већи кварови у граду и на селима. Извињавам се мојим суграђанма који су неколико месеци без јавне расвете, али имамо отежану комуникацију и неразумевање са менаџментом ЕПС-а у Зрењанину – истакао је на седници градског парламента градоначелник Лукач, одговарајући на питање одборника Мирослава Грујића (ЛСВ).

Одборник Жељко Радаковић (СНС) у име Мокринчана које представља, такође је истакао проблем са ЕПС-ом, односно да се на бројеве телефона, намењене грађанима, нико не јавља.

-Инсистираћемо код надлежних да бројеви телефона који су дати у корисничком центру буду доступни. Исто тако наш захтев биће и да постоји особа у Кикинди која ће се бавити рекламацијама и притужбама свих становника – рекао је Лукач.

Уређење Термијског друма који води до депоније ФЦЦ, такође је било једно од питања одборника. Пут је у лошем стању, пун је рупа и није довољно широк.

-У претходном периоду са менаџментом компаније ФЦЦ више пута разговарали смо управо о овом проблему. Локална самоуправа инсистира на томе да ФЦЦ уложи већи део средстава за санацију поменутог пута. Претпрошле године град је санирао део коловоза на инсистирање суграђана који живе у овом делу града. Део који је на отвореном и води до депоније је предмет преговара – казао је први човек града.

Са компанијом ФЦЦ  је константна борба, одговорио је градоначелник Лукач на питање о рачунима који су испостављени предузетницима и привредницима.

-Део сугестија је уважен иако нисмо у повољној ситуацији, али се боримо да услови за предузетнике и привреднике буду знатно бољи. Остаје да након фебруарског и мартовског рачуна видимо да ли су наше замерке и испоштоване. Менаџмент је самоиницијативно променио начин обрачуна и локална самоуправа то не може да прихвати, што им је јасно и стављено до знања. Став Града је да уколико се не уваже наше сугестије тражимо излазну стратегију, па ако треба и да раскинемо уговор. О овој проблематици разговарао сам са представницима у надлежним Покрајинском секретаријату и Министарству јер је важно да се припремимо за евентуалне алтернативне начине одвожења отпада – прецизирао је Никола Лукач.

А.Ђ.

 

 

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

(ВИДЕО) „Козара“ поново уговара производњу са пољопривредницима

https://youtu.be/fAQrpDR18Vg?si=lN7EuMEo1aC8tKm-   Пшеницу, иако је у солидном стању, потребно је заштитити, истакао је у подкасту...

(ВИДЕО) Посета високих званичника МУП-а: Кикинда обезбеђује заштиту својих грађана

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић...

Don`t copy text!