Основна школа „Миливој Оморац” прославила свој дан

Иђошка ОШ „Миливој Оморац” прославила је Дан школе организовањем пригодног програма посвећеног Миливоју Оморцу, и радионица у којима су учествовали ђаци и родитељи. Ову образовну установу похађа 122 ученика.

– Ова година значајна нам је јер имамо мали пораст броја ђака, девет их је више него прошле године, а можемо и да се похвалимо улагањима. Од Града смо добили 3,5 милиона за санацију подова, 400.000 динара је уложено у кречење учионица и ходника, стићи ће и нов намештај, очекујемо га почетком наредне године. Од ресорног покрајинског секретаријата смо добили 3,5 милиона за санацију санитарних чворова. У плану је израда пројекта за санацију фасаде – рекао је Александaр Аћимов, директор школе.

Валентина Мицковски, чланица Градског већа задужена за образовање и културу честитала је ђацима и наставном кадру Дан школе.
– Драго ми је да сам данас овде и да сам присуствовала дивном програму који је био посвећен Миливоју Оморцу. Једна од вредности за које се борио је мултикултуралност, а ова школа јесте мултикултурална средина. Драго ми је да су са нама покрајинска посланица Јелена Јовановић и директорица Канцеларије за инклузију Рома Љиљана Михајловић- истакла је Мицковска.

У оквиру Дечије недеље, ромска децa од другог до осмог разреда добијају на поклон школски прибор.
– Једини пут излаза из зачараног круга сиромаштва је образовање. Кикинда је локална самоуправа са највише деце која уче ромски језик као изборни предмет са елементима националне културе Рома што нам је важно за очување културе и идентитета – напоменула је Јелена Јовановић, покрајинска посланица.

Школски прибор добиће између 200 и 250 ђака, прецизирао је Жељко Раду, координатор за ромска питања.
– Образовање је најбољи пут за интеграцију у друштво, И то је успех не само ромске заједнице већ и већинског друштва са којим ромска заједница дели живот. Ово је део имплементације Локалног акционог плана усвојеног 2023. године. Начелник округа Мирослав Дучић нам је обезбедио пернице, а Градска управа школски прибор. Прваци су већ добили школски прибор – рекао је Раду.

(ВИДЕО) На свечаности у Градској кући додељене борачке легитимације

У настојању да се побољша статус и положај бораца из ратова деведесетих, један од програма...

(ВИДЕО) Како да смањимо утицај стресогених фактора: Гост подкаста је др Горан Абрахам

Како утицати на смањење стреса и стресогених фактора који доводе до различитих болести, била је...

(ВИДЕО) Министарка др Дарија Кисић: Кикинда пример добре прaксе подршке породици и деци

https://youtu.be/FiBhRdb_kig?si=UzxqnrXNCAVSLhTn „Улица отвореног срца“ први пут организована у Кикинди била је посвећена деци са ахондроплазијом....