Концерт Памеле Киш Игњатов поводом јубилеја немачког удружења

Концерт оперске музике сопрана Памела Киш Игњатов уз клавирску пратњу Стефана Ракићевића одржан је поводом 20 година Немачког удружења Кикинда.  Уметница, родом из Новог Кнежевца, неколико година уназад сарадница је Немачког удружења и како је истакла част јој је што ће бити део обележавања две деценије њиховог рада.

-Увек је задовољство бити у Кикинди и певати пред публиком која зна да цени уметност и оперску музику. Као и Немачко удружење и ја ове године обележавам 20 година уметничког рада и концертне каријере. Удружењу желим да расте и развија се, да и даље подржава уметнике и оперу. И у мојој професији, за све ове године, било је успона и падова, али наставићу и даље да радим на себи и свом усавршавању – рекла је Памела Киш Игњатов.

Кикинђанима се представила делом репертоара Рихарда Вагнера јер се ове године обележава 210 година од рођења овог композитора, нумерама Вердија, наполитанским песмама, оперским аријама.

Немачко удружење недавно је поводом јубилеја организовало и изложбу вајара Јована Блата, а имају и планове за наредну годину.

-И следеће године планирамо концерт оперских нумера који ће промовисати аустријске и немачке композиторе. Оно на чему ћемо интензивно радити је да уведемо учење немачког језика кроз игру у забавишта и у први и други разред основне школе – напоменула је председница удружења Ерика Бански.

Концерту је присуствовао и председник Скупштине Града Младен Богдан.

-Радом и залагањем овог удружења у нашем граду промењено је мишљење о Немцима. Управо због неговања мултикултуралности ово удружење добило је посебну похвалницу у оквиру прославе Дана града – рекао је Богдан.

(ВИДЕО) Гусан Жућко, Лазара Адамова Билте, сео на гушчарски трон

https://youtu.be/ILglxHfkS7Q?si=U__IpBj9OI1NJiG2 Шампион 38. Светског првенства у надметању гускова је Жућко Лазара Адамова Билте млађег (15)....

(ВИДЕО) Има 12 година и само једну жељу: Помозимо да суграђанка Нађа прохода!

Тумор на кичменој мождини осмосечној Нађи Јанован уклонила је неурохируг др Даница Грујичић. Од тада...

(ВИДЕО) На свечаности у Градској кући додељене борачке легитимације

У настојању да се побољша статус и положај бораца из ратова деведесетих, један од програма...