Малишани украс „30. Змајевих дечијих игара“

Тродневна манифестација „Змајеве дечије игре“ завршена је са најслађим и најмлађим учесницима, децом из Предшколске установе „Драгољуб Удицки“ и Балетске школе. У част дечијег писца Јована Јовановића Змаја они су певали, играли, рецитовали, а подржали су их  познати дечији писци и ствараоци Пеђолино, Тоде Николетића, Душко Домановић, Бојана Ступар и Горан Новаков.

Најстарију и јубиларну, 30. манифестацију, отворила је заменица градоначелника Дијана Јакшић Киурски која је заједно са члановима Градског већа присуствовала централној приредби.

-Поносни смо што смо домаћини тридесетим „Змајевим дечијим играма“. Манифестација има своју вредност и зато и траје оволико. Намењена је деци уз сећање на поезију Јована Јовановића Змаја, без чијих стихова не може да се замисли одрастање и детињство. Он нас учи о љубави, пријатељству, племенитости, доброти, правим вредностима које треба усадити деци одмалена – истакла је Дијана Јакшић Киурски.

Тања Ножица из Културног центра напомиње да је три деценије манифестације обележено мноштвом радионица и садржаја за децу.

-Чика Јова Змај први је дечији песник и најпознатији је његов стих „Деца су украс света“. Деца то заиста јесу и на нама је да их учимо правим вредностима које је Јован Јовановић Змај промовисао. Са његовим песмама  се сусрећу у најранијој доби, па све до старости. На нама је да одржимо традицију и да приближимо деци  најпознатијег писца – напоменула је Тања Ножица.

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!