Ликовним радовима поздравили пролеће – вечерас признања добило 18 најбољих

Најбољи међу најмлађим ликовним уметницима, њих 18, награђено је за радове на тему „Поздрав пролећу“, на конкурсу поводом истоимене манифестације која се, 26. пут, одвија у нашем граду. На позив из Културног центра, организатора програма, стигло је више стотина радова предшколаца и ученика основних школа.

– Одзив је био невероватан, па је жири, у којем су радили сликари Смиљана Шалго и Брацо Азарић, заиста имао велики и нимало лак посао – каже уредница програма у Културном центру, Тања Ножица. – Одлучили су да доделе 18 равноправних награда, мада је, кажу, тај број могао да буде и два пута већи јер је било много добрих радова.

На свечаности у великој сали Културног центра вечерас су дипломе и поклоне од Смиљане Шалго примили: осам предшколаца, три ученика млађег и пет старијег основношколског узраста.

Андреј Сандић има седам година и првак је у ОШ „Петар Кочић“ у Накову.

– На мом цртежу су сунце насмејано, облак, неколико дрвећа, трава, мали зека, птица и јабуке. То је пролеће – објаснио је Андреј.

Шестогодишња Милица Ђошановић иде у вртић „Наша радост“.

– Ово је већ други пут да сам добила награду. Нацртала сам два срца, траву, балоне, дрвеће, сунце, небо и птице – каже Милица.

Нина Керкез такође иде у школу „Петар Кочић“ и има девет и по година. Каже да је већ добила награду на конкурсу који је расписала школа „6. октобар“.

– Тада сам цртала дворац, а сада девојку како лети на птици, дрво како је насмејано и пролеће како је шарено. Та девојка сам ја јер се радујем пролећу, то ми је омиљено годишње доба – испричала је Нина.

Програми којима деца поздрављају пролеће почели су пре подне, представљањем књиге „Како је Века вештица заволела бајке“ Ане Драговић Дрљевић и интерактивном радионицом. После доделе награда, отворена је изложба слика Гордане Лекић Лаковић.

Сутра ће се прво одржати еко-караван деце из вртића који је заказан за 9.30. Затим ће, у Културном центру, наступити Бранимир Росић са својом летећом гитаром. Од 11 сати су радионице бојења јаја, а тачно у подне и трка беба – „Нај Кића“. Централни и финални програм „Поздрава пролећу“ одвијаће се у сали Народног позоришта, од 15 сати.

С. В. О.

ТВОЈ БРЗИ ИНФО: Ново на Кикиндском порталу (Видео)

Погледајте преглед недељних дешавања у Кикинди- ТВОЈ БРЗИ ИНФО са Александром Станкић. Пратите нас на...

(ВИДЕО) Бачкоградиштани победници „3х3 фудбал финала Србије”

Састав из Бачког Градишта победник је „3x3 фудбал финала Србије” које је данас одржано у...

(ВИДЕО) На 1.200 квадрата салон „Форма идеале“ у Кикинди: Прва три дана попусти за купце

  У Кикинди је отворен салон намештаја „Форма идеале“ на адреси Милоша Великог 54. Прва...

Don`t copy text!