Почело са радом Саветовалиште за брак и породицу: Здрава породица – здраво друштво

Саветовалиште за брак и породицу, које је прошле недеље почело са радом, представљено је представницима локалне самоуправе, Центра за социјални рад, ПУ „Драгољуб Удицки“, „Наше куће“ и ОШ „6.октобар“. Циљ је да се помогне паровима и породицама у различитим животним ситуацијама. Мастер психолог и породични саветник Милана Голушин и дипломирани социолог Милкица Момчилов биће стручни тим саветовалишта.

-За породице које су у кризи и које се суочавају са изазовима које не могу саме да реше ми смо ту. Наше саветовалиште отворено је и за појединце који желе да раде на себи, тако да ће ускоро бити познат и број телефона на који нам се могу обратити и заказати термин. За сада радимо два пута недељно, а уколико се укаже потреба увешћемо додатне термине – навела је Милана Голушин.

Подршку саветовалишту пружили су Град и покрајински Завод за равноправност полова. Градоначелник Никола Лукач, његова заменица Дијана Јакшић Киурски и председник Скупштине града Младен Богдан присуствовали су презентацији, а први човек града овом приликом истакао је да породица најважнији део друштва као и да је она покретач здравог развоја деце, младих, али и читавог друштва.

Локална самоуправа је ту да ствара услове за што бољи живот који ће допринети бољим и функционалним односима, додала је Дијана Јакшић Киурски.

-Постоје проблеми у породицама и њих је важно решавати уз помоћ стручњака. Они нису табу тема и треба их решавати са онима који могу да дају корисне савете у њиховом превазилажењу.  Циљ је да стварамо здраво друштво те је ово један од начина да га испунимо. Саветовалиште за брак и породицу биће бесплатно за све суграђане и суграђанке. Део је Локалног акционог плана за родну равноправност од 2024. до 2026. године. Сигурна сам да ће се пројекат одржати и ми ћемо се потрудити да конкуришемо за средства код што више фондова како би Саветовалиште радило на задовољство свих – казала је Дијана Јакишић Киурски.

Саветовалиште за брак и породицу ради у оквиру Центра за стручно усавршавање.

А.Ђ.

 

ТВОЈ БРЗИ ИНФО: Ново на Кикиндском порталу (Видео)

Погледајте преглед недељних дешавања у Кикинди- ТВОЈ БРЗИ ИНФО са Александром Станкић. Пратите нас на...

(ВИДЕО) Бачкоградиштани победници „3х3 фудбал финала Србије”

Састав из Бачког Градишта победник је „3x3 фудбал финала Србије” које је данас одржано у...

(ВИДЕО) На 1.200 квадрата салон „Форма идеале“ у Кикинди: Прва три дана попусти за купце

  У Кикинди је отворен салон намештаја „Форма идеале“ на адреси Милоша Великог 54. Прва...

Don`t copy text!