За лечење младог суграђанина, на концерту групе „Феникс“ сакупљено 435 хиљада динара

Тинејџ-бенд „Феникс“ одржао је вечерас у великој сали Културног центра  хуманитарни концерт за једног нашег младог суграђанина којем је потребан новац за лечење. Препуна сала ђака, учитеља, наставника, свих који су подржали иницијативу и дошли на наступ под називом „Са тобом смо, ниси сам“, показала је, још једном, хуманост наших суграђана.

– За дечака смо чули од чланице нашег бенда која иде са њим у школу, и нисмо се двоумили, решили смо да помогнемо. Циљ је да сакупимо што више новца – каже Василије Чолак, соло-гитара и вокал, који похађа трећу годину у Техничкој школи.

Његов друг из разреда, Драган Величков, бас-гитара и вокал, додаје да је одушевљен великим бројем људи који су дошли да подрже акцију.

– Овде смо да позовемо све добре људе да помогну, и успели смо у томе, сви заједно – рекла је Андреа Беренг, ученица седмог разреда ОШ „Жарко Зрењанин“, у групи ритам-гитара и вокал.

Најмлађи члан групе је бубњар Филип Цветковић, ученик петог разреда Основне школе „4. Октобар“ у Војвода Степи.

– Велико ми је задовољство што могу да свирам и да помогнем једном малом дечаку којем то много значи – каже Филип.

Хумани гест подржао је и градоначелник Никола Лукач.

– Сигуран сам да ће ова енергија и подршка пуне сале дати нашем суграђанину и његовој породици снаге да се изборе са најтежом битком. Показали смо да смо хумани, да подржавамо једни друге и да једни другима помажемо. Нека љубав из ове сале вечерас стигне до онога коме су снага и подршка сада најпотребније.

Добро увежбани и са одличном енергијом, „Фениксовци“ су подсетили публику на незаборавне рок и поп песме Југославије, а на репертоару је било и страних хитова. Прилози су се убацивали у кутије на улазу у салу – сакупљено је тачно 435.310 динара који су предати родитељима дечака.

Подршку догађају дали су Градска управа, Културни центар, Удружење жена „Орхидеја“ из Банатског Великог Села“, кикиндске школе и сви добри људи града и околине који нису занемарили позив у помоћ и једном дечаку и његовој породици пружили су руку када им је то најпотребније.

ТВОЈ БРЗИ ИНФО: Ново на Кикиндском порталу (Видео)

Погледајте преглед недељних дешавања у Кикинди- ТВОЈ БРЗИ ИНФО са Александром Станкић. Пратите нас на...

(ВИДЕО) Бачкоградиштани победници „3х3 фудбал финала Србије”

Састав из Бачког Градишта победник је „3x3 фудбал финала Србије” које је данас одржано у...

(ВИДЕО) На 1.200 квадрата салон „Форма идеале“ у Кикинди: Прва три дана попусти за купце

  У Кикинди је отворен салон намештаја „Форма идеале“ на адреси Милоша Великог 54. Прва...

Don`t copy text!