Kikinđani spas od vrućina potražili na bazenu

Otvoreni bazeni SC „Jezero“ u Kikindi i Banatskom Velikom Selu otvorili su svoja vrata za posetioce. Najviša izmerena temperatura u Kikindi u sredu je bila 36, a danas do 14 sati 35 stepeni, tako da su sugrađani, posebno oni mlađi, spas od vrućina potražili upravo na bazenima.

Vanja Kovačević kaže da tokom leta najveći deo dana provodi upravo na bazenima.

-Jedva sam čekala da počne kupališna sezona. Voda je odlična, nije ni previše hladna, ni previše topla. Naši bazeni su odlični i najviše volim da dođem sa drugarima. Uvek se odlično zabavimo – istakla je Vanja.

Vuka Vojinovića zatekli smo u srednjem bazenu, gde se dodavao loptom sa prijateljima.

-Kada je ovako toplo najbolje je biti u vodi. Bazeni su uređeni, ima i mogućnost da za odbojku na pesku, a tu su i zelene površine sa dosta hlada. Volim da provodim vreme ove i da uživam – rekao nam je Vuk.

Tokom kupališne sezone na bazenima je angažovano 13 spasilaca. Vrlo važno, kako ističe Dejan Pudar, direktor SC „Jezero“ da se svi pridržavaju kućnog reda, naročito je to važno u danima kada je više posetilaca na bazenima.

-Voda u bazenima proverava se pet puta dnevno od strane zaposlenih u „Jezeru“, a Zavod za javno zdravlje proveravaće kvalitet vode jednom nedeljno, tako da nema bojazni za kupače. Prošle godine u najtoplijim danima imali smo do dve hiljade posetilaca u Kikindi i oko 800 u Banatskom Velikom Selu i nadamo se da će i ova sezona biti barem podjednako uspešna kao i prošlogodišnja – dodao je Pudar.

Radno vreme bazena je od 10 do 18 sati.

A.Đ.

 

TVOJ BRZI INFO: Novo na Kikindskom portalu (Video)

Pogledajte pregled nedeljnih dešavanja u Kikindi- TVOJ BRZI INFO sa Aleksandrom Stankić. Pratite nas na...

(VIDEO) Bačkogradištani pobednici „3h3 fudbal finala Srbije”

Sastav iz Bačkog Gradišta pobednik je „3x3 fudbal finala Srbije” koje je danas održano u...

Don`t copy text!