Међународни „Кампус Тера“ за студенте уметности

Центар за лепу и примењену уметност „Тера“, у сарадњи са академским институцијама из региона организује, од 15. априла до 17. маја, међународни вајарско-едукативни камп за студенте уметности – „Кампус Тера 2024”.

Конципиран као вишедневни међународни стручни скуп, „Кампус Тера“ ће окупити  студенте ликовних и примењених уметности, архитектуре и других сродних дисциплина, као и наставнике уметничких и архитектонских факултета који ће радити и размењивати знања и искуства током боравка у Кикинди.

Камп је стручна пракса вајања у теракоти у наставној бази „Тера“ и похађаће га студенти завршних година студија факултета из Београда, Новог Сада, Цетиња, Темишвара, Тиране, Ријеке и Осијека.

Ове активности се спроводе ради јачања уметничке продукције младих, да се подржи партиципативност и заједничка визија свих учесника и да се ојачају постојеће и стварају нове везе и сарадње, наводи се у саопштењу из ЦЛПУ „Тера“.

У оквиру програмских активности је и „Међународни мастерклас Тера” у којем ће гостујући наставници одржавати предавања и радити са студентима.

Све активности пројекта реализоваће се у простору Атељеа, а учесници ће бити подељени у две групе, које ће радити од 15. до 30. априла и од 7. до 17. маја.

(ВИДЕО) Предата листа Коалиције „Александар Вучић- Кикинда сутра”

Изборна листа кандидата за одборнике коалиције окупљене око Српске напредне странке „Александар Вучић- Кикинда сутра”...

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

Don`t copy text!