Конкурс Покрајинског секретаријата за пољопривреду: Да млади остану на селу

Покрајински секретаријат за пољопривреду расписао је Конкурс за доделу средстава за подршку младима у руралним подручјима у АП Војводини у 2024. години. Циљ је демографска обнова руралних подручја у покрајини ради подстицања останка младих у руралним подручјима односно њиховог повратка из градова. То је подршка новим генерацијама младих пољопривредних произвођача, њиховом развоју и унапређивању кроз подстицање инвестиција у физичку имовину пољопривредних газдинстава.

За реализацију је укупно предвиђено 200 милиона динара. Бесповратна средства за подршку инвестиција по конкурсу утврђују се у износу до 90 одсто  од укупно прихватљивих трошкова инвестиције. Приликом обрачуна, узима се вредност инвестиције без пореза на додату вредност.

Максималан износ бесповратних средстава по једној пријави не може бити већи од 1.500.000 динара. Минималан износ бесповратних средстава по једној пријави износи 500.000 динара. Конкурс је отворен до 26. априла.

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!