Вредна донација Општој болници

У присуству Њихових Краљевских Височанстава престолонаследника Александра и принцезе Катарине као и амбасадора Републике Кореје у Србији Ли Ђеунга, Општој болници Кикинда уручена је вредна донација у виду медицинске опреме – два инкубатора, стационарни и транспортни и два пацијент монитора.

Свечана додела уприличена је у Белом Двору у Београду, у присуству директора здравствених установа и представника Министарства здравља. Донација кикиндској болници коју је у сарадњи са Фондацијом Принцезе Катарине обезбедила Влада Републике Кореје вредна је 3,8 милиона динара,а како је нагласила др Весна Томин, в. д. директора ОБ Кикинда, од огромног је значаја првенствено за унапређење рада Службе за неонатологију.

-Драго ми је што је Општа болница Кикинда препозната као здравствена установа вредна улагања, које, када се има у виду стручни кадар, представља капитал за будућност и квалитетнију здравствену заштиту грађана кикиндске општине и шире – рекла је др Весна Томин.

Његова Екселенција амбасадор Републике Кореје у Србији Ли Ђеунг нагласио је да је ова донација само један од хуманитарних програма које његова земља спроводи у Србији и изразио спремност за будућу сарадњу са Фондацијом Принцезе Катарине, као и Министарством здравља Републике Србије.

Принцеза Катарина је изразила велико задовољство и захвалност на помоћи Републици Кореји и доприносу бољем животу грађана Србије.То је.како је истакла, велика подршка не само пацијентима, већ и здравственим установама и запосленима у њима. Обративши се присутнима ово је потврдио и Престолонаследник Александар, уз захвалност Влади Републике Кореје на бризи за здравље грађана Србије.

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

(ВИДЕО) „Козара“ поново уговара производњу са пољопривредницима

https://youtu.be/fAQrpDR18Vg?si=lN7EuMEo1aC8tKm-   Пшеницу, иако је у солидном стању, потребно је заштитити, истакао је у подкасту...

(ВИДЕО) Посета високих званичника МУП-а: Кикинда обезбеђује заштиту својих грађана

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић...

Don`t copy text!