27 септембра, 2023

(ВИДЕО) Велики број суграђана у храмовима: Славимо највећи хришћански празник

Свечано је данас у православним храмовима у Кикинди где су у присуству великог броја суграђана, служене ускршње литургије. Највећи хришћански празник који изражава суштину хришћанске вере, суграђанима је честитао први човек града Никола Лукач, који је са сарадницима, присуствовао литургијама у Храму Светих Козме и Дамјана и у Храму Светог оца Николе.

-Свим мојим Кикинђанима, свима који данас славе желим срећан Ускрс уз традиционални поздрав „Христос васкрсе“. Најрадоснији и највећи празник у хришћанству дочекујемо у позитивном духу. Суграђанима желим да у миру, благостању, у топлини породичног дома прославе највећи хришћански празник и да победу живота над смрти дочекамо са новом енергијом и мудрошћу која ће нам на достојанствен начин показати пут да пребродимо све изазове. Желим свима много здравља, радости, среће и весеља, мир и спокој, и да ове празничне дане проведу са најмилијима-  поручио је Лукач.

Празник над празницима представља суштину хришћанске вере јер ускрснуће означава победу живота, поручио је старешина Храма Светог Николе, отац Миладин Спасојевић.

-Ово је највећи празник који хришћани славе, када је Господ победио смрт. Данас је радост велика. Видели сте да је било много људи, дошли су са својим бригама и невољама да кажу Богу оно што их мучи. Желим да честитам свим хришћанима, нека свима Божија светлост засија, нека се анђели јаве да је Бог на висинама, а свет пун славе његове, нека кажу да је Христос васкрсао, чека суд свој да дође са анђелима и облацима небеским, тада ће сва племена земаљска да проплачу када виде како нису разумела речи његове. Неће свако који говори Господе, уђи у царство небеско, ни онај који се лажно куне, него онај који испуњава вољу Божју.

– Желим свима да поручим да је лудост удовољавати другима кроз молитву и трпљење, него све што чинимо за своју веру, треба да чинимо због Бога и своје душе. Онај који мрзи некога, није хришћанин. Ми као православни Срби, мада нам приписују, никада нисмо правили невоље некоме, већ бранили. И овде у храму сведочимо Христа, да ће опет доћи са славом, да суди живима и мртвима и његовом царству неће бити краја. Нека свима буде на многаја љета, да дочекамо још много Васкрса и лепих празника које славимо. Живи и здрави били- поручио је у ускршњој честитки протонамесник Миладин Спасојевић.

Празничну атмосферу, већ по традицији, употпунила су костимирана деца, глумци из Позориштанца Лане“ која су, након литургије, суграђанима делила фарбана ускршња јаја.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

(ВИДЕО) Свечано у Руском Селу: Откривању споменика Арсенију III Чарнојевићу присуствовао и министар Селаковић

https://youtu.be/MlYvG-bjOyM?si=sbwb-0JjjaELrL5M У порти храма Успенија Пресвете Богородице у Руском Селу, уприличено је откривање и освећење...

не, не , не!!!!!!