Ускрс слави победу живота над смрћу, поручено на Васкршњој литургији

Православни верници прослављају  Васкрс, најрадоснији хришћански празник. У цркви светог Оца Николе служена је Васкршња литургија уз читање традиционалне празничне посланице патријарха и архијереја Српске православне цркве.

Поред великог броја верника, богослусужењу су  присуствовали представници града на челу да градоначелником Николом Лукачем.

Литургији је присуствовао и народни посланик и шеф посланичке групе СНС Миленко Јованов.

Васкрс је честитао и јереј Мирослав Бубало.

-Христос Васкрсе, овим најрадоснијим хришћанским поздравом, желим да честитам нашим суграђанима празник који слави победу над смрћу, слави рађање нове наде, а та нада се зове васкрсење. Сви се радујемо Васкрсу који у свима нама рађа наду– рекао је Бубало.

Градоначелник Лукач Кикинђанима је пожелео  да у радости и весељу, у кругу породице прославе највећи хришћански празник.

-Славећи Исусово васкрсење славимо победу живота над смрћу. Све моје суграђане нека Христењу благослови и да се и у наредно периоду изборимо са свим изазовима. Симболи Васкрса даће нам нову енергију да пребродимо све недаће у будућности. Нека љубав према ближњима победи све – истакао је Никола Лукач.

Испред цркве чланови Позоришта „Лане“ и Канцеларије за младе делили су фарбана јаја. Чланице удружење жена за ову прилику офарбале су јаја која су дељена грађанима по изласку из цркве.

А.Ђ.

 

(ВИДЕО) Предата листа Коалиције „Александар Вучић- Кикинда сутра”

Изборна листа кандидата за одборнике коалиције окупљене око Српске напредне странке „Александар Вучић- Кикинда сутра”...

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

Don`t copy text!