Невреме у Руском Селу, падао град величине јајета

Јуче (субота) око 18 сати у делу Руског Села, које мештани зову Ново Село, наишао је облак из ког се сручила се велика количина падавина. Око педесетак литара кише пало је одједном. У три наврата, како сазнајемо од председника Савета Месне заједнице Душана Марјановића, пао је лед од најситнијег до величине јајета.

Највише штете нането је воћу  и повртарским културама. Пластеници и стакленици у поменутом делу села претрпели су велику штету  од тога да је најлон избушен и покидан до тога да су стакла полупана на стакленицима. На срећу, није евидентирано да је невреме оштетило црепове на кућама и саме стамбене објекте. Претпостављамо и да има штете на пољопривредним културама у делу атара од Руског села према Банатској Тополи, односно Банату. Овај део атара је и даље под водом. Већ је синоћ било позива наших мештана и све што можемо да урадимо да санирамо и помогнемо да се увлажи настала штета ми ћемо и учинити.  Реаговала је и противградна одбрана, испаљене су ракете међутим невреме је одједном дошло, без икакве најаве, те претпостављам да је облак био велик и да ракете нису могле да га разбију на време – каже Марјановић.

Како сазнајемо у Метеоролошкој служби од маја па до касно у јесен није необично да се појаве градоносни облаци локалног карактера који доносе велику количину падавина на месту где се задрже. Они су праћени грмљавином, градом и олујним ветром.

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!