Јубиларна дечија Туцанијада у Руском Селу окупила 115 такмичара

Већ три деценије Руско Село домаћин је дечије ускршње Туцанијаде. Такмичење у куцању фарбаним ускршњим јајима које се организује у улици Младена Стојановића окупило 115 малишана, истакао је Пеђа Танасић.

-Осим из Руског Села имали смо такмичаре из околних места, Кикинде, Вршца, али и других градова. Сваке године имамо све више малишана који су део наше традиционалне манифестације која се одржава 30. пут – каже Танасић.

Ове године прво место у категорији млађих такмичара припало је Огњену Врбљанцу, а код старијих  је победница Јелена Танасић. За првопласиране су обезбеђене награде.

Рускоселско надметање почело је спонтано.

-Када сам био мали мој покојни отац и његови пријатељи окупили су, нас, децу из села и организовали Туцанијаду. Сада ми настављамо традицију и чувамо обичаје, а надамо се да ће и наша деца наследити нас – додао је Танасић.

A.Ђ.

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

(ВИДЕО) Матурантским плесом средњошколци послали најлепшу слику из Кикинде

Уз звуке из Штраусове опере „Слепи миш” кадрил на тргу испред Градске куће матуранти средњих...

(ВИДЕО) Кикиндски малишани учествовали у Кросу РТС-а

Малишани из кикиндских вртића учествовали су на 34. кросу РТС-а „Кроз Србију“. У дворишту Гимназије „Душан Васиљев“...

Don`t copy text!