21 септембра, 2023

Шаранџије из Кикинде балкански прваци

Eкипа „Шаран 1“ из Кикинде победник је Балканског првенства у шаранском риболову одржаном на језеру Лаповац у месту Нашице у Хрватској. Спортски риболовци Зоран Попов, Зоран Кајла и Дражен Шево за 52 сата такмичења ухватили су укупно 211,43 килограма рибе међу којима је било пет шарана и 13 амура. Најтежи шаран имао је 22,45 килограма и то је уједно о најтежа риба такмичења.

-Поносни смо на успех којим смо практично вратили пехар у наш град с обзиром на то да је екипа „Шаран 2“ из Кикинде прошле године такође била балкански првак, на такмичењу одржаном на кикиндском „Риболовачком царству“. Освојили смо пехар, медаље и  пехар за најтежу рибу првенства. Освајањем првог места стекли смо право да учествујемо на Балканском првенству следеће године како би одбранили титулу. Месецима смо се спремали за ово надметање и труд и рад су се исплатили – сазнајемо од Зорана Попова.

Од укупно 52 сата такмичења, спавало се свега два сата, напомиње наш саговорник. Учествовало је десет екипа из Србије, Хрватске, Словеније, Босне и Херцеговине и Црне Горе, а свака екипа, да би стекла право учешћа, морала је да прође квалификације и да буде прва на својим државним првенствима.

-Прижељкивали смо победу, али нисмо је очекивали с обзиром на то да је екипа Хравтске била фаворит. Утисци са такмичења су одлични, а најемотивнији моменат било је интонирање српске химне приликом уручења пехара и медаља. Желим да се захвалим локалној самоуправи, Спортском савезу града, као и градоначелнику Николи Лукачу који су подржали наше учешће на овом првенству – додао је Попов.

Као резерве у кикиндској екипи били су Атила и Стефан Терек, а прошлогодишњи победници , екипа „Шаран 2“, коју су чинили Зоран Суботички, Саша и Никола Велемиров заузели су шесто место са уловом од 99,7 килограма. У укупном пласману друго место заузела је екипа из Црне Горе са 206,95, а трећи су били Хрвати са 147,55 килограма уловљене рибе.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

(ВИДЕО) Свечано у Руском Селу: Откривању споменика Арсенију III Чарнојевићу присуствовао и министар Селаковић

https://youtu.be/MlYvG-bjOyM?si=sbwb-0JjjaELrL5M У порти храма Успенија Пресвете Богородице у Руском Селу, уприличено је откривање и освећење...

не, не , не!!!!!!