Кикинђанину Радовану Субину, познатом кулинару, синоћ је, на свечаности у Палати уметности „Мадлена“ у Београду, уручена награда за кулинарска достигнућа „Лидер који помера границе”.
Удружење “Најуспешнији привредник 21. века” сваке године, на основу независног истраживања тржишта, бира најбоље у својим делатностима у Србији и региону. На додели признања, у образложењу је наведено да је Субин активан члан Асоцијације шефова кувара Србије и Витешког реда кувара аматера Војводине, да је био део државне репрезентације и промовисао српску кухињу широм света. Истакнуто је и да је председник Удружења „Да се не заборави“ и „Корени“ у којима је ангажован на очувању банатских обичаја и повезивању са дијаспором, као и да своје знање и искуство преноси младима, у раду са ученицима куварског смера у Економско-трговинској школи у Кикинди. „Радован Субин је човек који спаја традицију и модерност, зрачећи љубављу према кувању, породици и заједници“, речено је приликом доделе овог значајног признања.
–
Веома сам срећан и много ми значи ова награда. Као што сам и рекао на додели, важна ми је не због оног што сам до сада постигао, него због свега што тек планирам да урадим – каже Субин.
Признање изванредним појединцима, врхунским професионалцима у свом послу, додељује се 24. пут и међу лауреатима су привредници, уметници, лидери у различитим областима у Србији и у земљама у окружењу.
Радовану Субину је ова година донела још једно достигнуће. Објављена му је књига „Златном варјачом по свету“ која је, осим у Кикинди, имала већ неколико промоција у другим градовима, а следећа је, каже аутор, заказана за 27. јануар у Паризу и то на пловидби Сеном.
С. В. О.