(ВИДЕО) Изградња атмосферске канализације у сливу Моравска биће завршена до краја године

Изградња атмосферске канализације у деловима улица Стерије Поповићa, од улице Жарка Зрењанина до кућног броја 138, Ивана Јакшића, од Моравске до кућног бројем 77 и Моравске, од Стерије Поповића до Немањине, тече планираном динамиком у шта су се на лицу места уверили Никола Лукач, градоначелник, Мирослав Дучић, члан Градског већа и Чедо Гверо, в.д. директора ЈП „Кикинда“.

Годинама су грађани овог дела града писали петиције да се реши проблем одвођења вишка вода који се сада решава.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Kikindski portal (@portalkikindski)

-Локална самоуправа, заједно са Управом за капитална улагања, ухватила се у коштац да реши вишедеценијске недаће које су мучиле становнике овог дела града. У улицама Ивана Јакшића и  Стерије Поповића где су радови завршени кишна канализација одводиће вишак воде до Кинђе. Већ смо, на захтев мештана,  започели неопходне послове да изградимо атмосферску канализацију и у наставку у улицама Ивана Јакшића и  Стерије Поповића где такође постоји проблем са одвођењем кишнице. Ове године планирано је пројектовање, а да у јануару или фебруару наредне године добијемо грађевинску дозволу – навео је Гверо.

У инфраструктурно улагање биће уложена 202 милиона динара, а средства су заједнички обезбедили Покрајинска влада и локална самоуправа.

-Током кишног периода у такозваном сливу Моравска било је проблема са одвођењем вода. Прошле године, захваљујући разумевању покрајинске администрације, заједно са Управом за капитална успели смо да решимо горући проблем овог дела  Кикинде. Од укупне суме, 180 милиона динара издвојила је Управа за капитална улагања, а град 22 милиона динара. Испуњавамо обећања и настављамо и у наредном периоду са изградњом атмосферске канализације – прецизирао је градоначелник Лукач.

Радови, којима су обухваћене улице  Стерије Поповића, Ивана Јакшића и Моравска у укупној дужини од 3.448 метара,биће завршени до краја године. Планом је обухваћено 16 деоница.

Осим пројектованих канала потребно је изградити и известан број објеката, као што су ревизиони шахтови, сливници и пропусти. Предвиђено је 79 сливника и 290, 6 метара сливничких прикључака. Вода која ће се одводити из отворених и затворених канала дистрибуираће се у Великокикиндски канал.

А.Ђ.

Don`t copy text!