Дан породице занимљивим радионицама и активностима организован у школи „Ђура Јакшић“

Дан породице организован је у Основној школи „Ђура Јакшић“. За запослене, ученике, као и њихове родитеља, манифестација која се организује годинама уназад је готово светковина. Обележава се сваког 15. маја када је и Међународни дан пoрoдицe према резолуцији Гeнeралне скупштине УН, истакла је Биљана Шимон, директорица школе.

-Свесни смо значаја сарадње школе и породице и на нама је да продубимо и одржимо.  Овогодишња тема је „Дан породице и заједништва“ и циљ јој је подизање свести о значају породице, неопходности заједништва које обликује наш свет, живот у школи и добробит породице. Фокус су нам васпитни исходи, како би сви ученици стекли компетенције које се односе на неговање правих вредности, толеранцију, поштовање. Градећи безбедан и занимљив школски амбијент, посебно смо поносни што сви ученици имају прилике да учествују у овим активностима, а на тај начин развијају своје потенцијале, вештине, ставове, креативност и критичко мишљење као и људска права, толеранцију и ненасиље – додала је Биљана Шимон.

Дан породице обележен је кроз низ радионица  тако су приређени „Породични оквир“, „Ходајући перформанс“, „Пишемо о породици“, „Игром кроз знање“, „А кад порастем“, „Породица са 1000 лица“, „Стварамо слику“, „Језички лонац“, „Шах-мат“, „Породично стабло“, „Сликовница изненађења“, „Позориште у кући“. Посетиоци су могли да посете радинице „Домаћинска етно-соба“, „Рам за породичну фотографију, а оквир за бројалицу“, „Пано школске породице“, „Коцка по коцка- кућица, реч по реч-бројалица“. У дворишту и сали за физичко васпитање организоване су спортске активности  и то „Музички баскет“, „Породични пикадо“, „Породично натезање“, „Коло среће“.

А.Ђ.

 

 

 

 

ТВОЈ БРЗИ ИНФО: Ново на Кикиндском порталу (Видео)

Погледајте преглед недељних дешавања у Кикинди- ТВОЈ БРЗИ ИНФО са Александром Станкић. Пратите нас на...

(ВИДЕО) Бачкоградиштани победници „3х3 фудбал финала Србије”

Састав из Бачког Градишта победник је „3x3 фудбал финала Србије” које је данас одржано у...

(ВИДЕО) На 1.200 квадрата салон „Форма идеале“ у Кикинди: Прва три дана попусти за купце

  У Кикинди је отворен салон намештаја „Форма идеале“ на адреси Милоша Великог 54. Прва...

Don`t copy text!