У Школи у Руском Селу прослављен 208. рођендан

Свечано је данас било у Основној школи у Руском Селу где је прослављено 208 година постојања. Дан школе слави се на дан рођења народног хероја Глигорија Попова по којем Школа носи име. Ђаци и запослени угостили су родитеље, сараднике школе, представнике локалне самоуправе и Месне заједнице на приредби која је одржана у фискултурној сали.

– Данас је и Дан породице што није случајно јер смо ми велика породица. Ово је наш други дом, ми овде радимо, живимо и нижемо успехе. Врата наше школе увек су отворена – рекла је директорица, Александра Фелбаб.

Рођендан је честитао градоначелник Никола Лукач који је, са чланицом Градског већа Валентином Мицковски и председником Савета Месне заједнице, Душаном Марјановићем, присуствовао свечаности.

– У наредном периоду унапредићемо услове у Школи – рекао је Лукач. – Од Министарства за заштиту животне средине добијено је 10 милиона, а Град издваја још два милиона динара за замену котла за грејање. Урађен је и пројекат за комплетну санацију – уређење крова, учионица, столарије, подова и четири нове учионице.

Школу „Глигорије Попов“ похађа 160 ђака, има 47 запослених и 23 полазника основног образовања за одрасле. Настава се одвија на српском и мађарском језику. Велики број садашњих и бивших ученика учествовао је на данашњој приредби на којој су гостима и мештанима приказали све своје таленте.

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

(ВИДЕО) Матурантским плесом средњошколци послали најлепшу слику из Кикинде

Уз звуке из Штраусове опере „Слепи миш” кадрил на тргу испред Градске куће матуранти средњих...

(ВИДЕО) Кикиндски малишани учествовали у Кросу РТС-а

Малишани из кикиндских вртића учествовали су на 34. кросу РТС-а „Кроз Србију“. У дворишту Гимназије „Душан Васиљев“...

Don`t copy text!