Дан породице занимљивим радионицама и активностима организован у школи „Ђура Јакшић“

Дан породице организован је у Основној школи „Ђура Јакшић“. За запослене, ученике, као и њихове родитеља, манифестација која се организује годинама уназад је готово светковина. Обележава се сваког 15. маја када је и Међународни дан пoрoдицe према резолуцији Гeнeралне скупштине УН, истакла је Биљана Шимон, директорица школе.

-Свесни смо значаја сарадње школе и породице и на нама је да продубимо и одржимо.  Овогодишња тема је „Дан породице и заједништва“ и циљ јој је подизање свести о значају породице, неопходности заједништва које обликује наш свет, живот у школи и добробит породице. Фокус су нам васпитни исходи, како би сви ученици стекли компетенције које се односе на неговање правих вредности, толеранцију, поштовање. Градећи безбедан и занимљив школски амбијент, посебно смо поносни што сви ученици имају прилике да учествују у овим активностима, а на тај начин развијају своје потенцијале, вештине, ставове, креативност и критичко мишљење као и људска права, толеранцију и ненасиље – додала је Биљана Шимон.

Дан породице обележен је кроз низ радионица  тако су приређени „Породични оквир“, „Ходајући перформанс“, „Пишемо о породици“, „Игром кроз знање“, „А кад порастем“, „Породица са 1000 лица“, „Стварамо слику“, „Језички лонац“, „Шах-мат“, „Породично стабло“, „Сликовница изненађења“, „Позориште у кући“. Посетиоци су могли да посете радинице „Домаћинска етно-соба“, „Рам за породичну фотографију, а оквир за бројалицу“, „Пано школске породице“, „Коцка по коцка- кућица, реч по реч-бројалица“. У дворишту и сали за физичко васпитање организоване су спортске активности  и то „Музички баскет“, „Породични пикадо“, „Породично натезање“, „Коло среће“.

А.Ђ.

 

 

 

 

(ВИДЕО) Предата листа Коалиције „Александар Вучић- Кикинда сутра”

Изборна листа кандидата за одборнике коалиције окупљене око Српске напредне странке „Александар Вучић- Кикинда сутра”...

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

Don`t copy text!