Прва Школска туцанијада у Банатској Тополи: Средствима од ускршње изложбе ићи ће на излет

У Основној  школи „Братство- јединство” у Банатској Тополи од прошле године организују новогодишњу и ускршњу продајну изложбу. Ове године, пред ускршњи распуст, уприличили су и прву школску туцанијаду, а победнику је обезбеђена награда.

– Од новца који зарадимо на овим изложбама частимо ученике излетом. Прошле године смо ишли у биоскоп у Зрењанин, а ове године планирамо посету базенима у Ади, у велнес центру Адице. Поједини ученици наше школе су први пут посетили биоскоп, а поједини ће први пут отићи на базен. Од ове школске године у нашим активностима учествује и вртић „Јежева кућица“ из Банатске Тополе, а деца из вртића ће такође ићи са нама на излет- каже Јадранка Чавић, психолог у школи.

Додаје да изложбе подржава Месна заједница, удружење жена Банатске Тополе, локални маркет „Уна“ и родитељи, тако што обезбеде храну и пиће за све госте и учеснике.

– Посебно смо поносни на наше пријатеље из Кикинде из Мото клуба „Банатски бајкери“ на челу са председником клуба Тамаш Ференцом- Ферком који се радо одазову сваком позиву и обрадују наше ученике пакетићима и слаткишима- наводи наша саговорница.

Од Јадранке Чавић је и потекла идеја за овакве активности. Она води и Креативну радионицу на којој се израђују украси за продају, а у изради, поред ђака, учествују учитељице и поједини наставници, као и родитељи.

Запослени, родитељи и ученици велику подршку за организацију и реализацију ових садржаја који употпуњују школске дане и улепшавају празнична дружења, имају од  директора школе Владимира Дејановића.

ТВОЈ БРЗИ ИНФО: Ново на Кикиндском порталу (Видео)

Погледајте преглед недељних дешавања у Кикинди- ТВОЈ БРЗИ ИНФО са Александром Станкић. Пратите нас на...

(ВИДЕО) Бачкоградиштани победници „3х3 фудбал финала Србије”

Састав из Бачког Градишта победник је „3x3 фудбал финала Србије” које је данас одржано у...

(ВИДЕО) На 1.200 квадрата салон „Форма идеале“ у Кикинди: Прва три дана попусти за купце

  У Кикинди је отворен салон намештаја „Форма идеале“ на адреси Милоша Великог 54. Прва...

Don`t copy text!