„Мелизми“ припремили Концерт „На лепињи од равнице“ – хуманитарно за онколошке пацијенткиње

Женска певачка група „Мелизми“ извешће, 23. марта, премијерно, своје музичко-сценско дело под називом „Концерт на лепињи од равнице“. У програму ће учествовати 45 играча и певача, а потписује га Драган Миливојевић из Новог Сада који се бави и израдом народних ношњи, најавила је данас у Културном центру Биљана Мандић, оснивачица Групе „Мелизми“.

– Радња се одвија почетком 19. века у замишљеном месту Дудово. Прати причу двоје младих чија је љубав забрањена. Врло нам је важно да кроз песму, игру и обичаје дочарамо традицију наше Војводине. Славимо мултикултуралност, зато ћемо певати на седам језика и приказати ношње и обичаје и Мађара, Словака, Русина, Румуна… И на овај начин негујемо културну баштину наше Војводине коју су нам преци оставили у аманет – рекла је Биљана Мандић.

Марко Марковљев, в. д. директор Културног центра изјавио је да ова установа као и Град подржавају рад Женске певачке групе која је, како је истакао, одавно прерасла оквире певачких наступа.

– Позивам суграђане да дођу у што већем броју и верујем да ће имати прилику да гледају музичко-сценски наступ какав до сада нису имали прилике да виде.

Марковљев и Мандићева истакли су хуманитарни карактер концерта на којем ће се прикупљати новац за Онколошко одељење кикиндске болнице као и за кампању „Јача сам од (м)рака“ београдског Женског центра „Милица“ и компаније „Новартис“, како би се подигла свест јавности о карциному дојке.

ЖПГ „Мелизми“ практикује да у своје наступе и пројекте укључи друштва са нашег подручја, додала је Мандићева. Тако ће се, у овом програму, појавити и чланови КУД „Мокрин“, оркестар Миленка Мартића, познатог етномузиколога из Новог Сада, новосадски КУД „Светозар Марковић“, и Женска певачка група „Плетенице“ из Жабља.

Почетак овог несвакидашњег музичко-сценског дела заказан је за 19 сати, у суботу, 23. марта, у сали Народног позоришта.

С. В. О.

 

ТВОЈ БРЗИ ИНФО и ове суботе на вашем порталу

Погледајте преглед недељних дешавања у Кикинди- ТВОЈ БРЗИ ИНФО са Александром Станкић. Пратите нас на...

ТВОЈ БРЗИ ИНФО: Ново на Кикиндском порталу (Видео)

Погледајте преглед недељних дешавања у Кикинди- ТВОЈ БРЗИ ИНФО са Александром Станкић. Пратите нас на...

(ВИДЕО) Бачкоградиштани победници „3х3 фудбал финала Србије”

Састав из Бачког Градишта победник је „3x3 фудбал финала Србије” које је данас одржано у...

Don`t copy text!