3 октобра, 2023

Фестивалски концерт Јована Колунџије на „Данима лудаје“

Вечерњи концертни програм 37. Дана лудаје отворен је у четвртак, гостовањем маестра Јована Колунџије и камерног оркестра „Гудачи Светог Ђорђа“, у сали Народног музеја.

Чувени виолиниста наступио је пред препуном салом, а концерту су присуствовали и градоначелник, Никола Лукач, чланови Градског већа и заменица градоначелника, Дијана Јакшић-Киурски, која је изразила задовољство што је музички програм започео управо оваквим наступом.

„По реакцији публике и извођача видело се да смо били међусобно надахнути и да је ово заиста вече за памћење. Градска управа и Туристичка организација заиста су се потрудили да и ове „Дане лудаје“ организују на најбољи могући начин и да понуде свим посетиоцима богат и разноврстан програм“, истакла је Дијана Јакшић-Киурски.

Због кише, концерт није одржан на Тргу, како је било најављено, већ у свечаној сали Музеја. Овај амбијент један је од најлепших и најбољих, нагласио је Јован Колунџија.

“Пред кикиндском публиком представили смо се фестивалским концертом, то је  романтичан програм, састављен од композиција које се лако слушају и познате су широј јавности. Више пута сам наступао у Кикинди, сваки пут у овој сали, која је увек била пуна, тако да је немогуће не заволети овај град, публику и овај простор“, рекао је Колунџија.

Првог дана овогодишње манифестације одржани су и бројни програми за децу: играрије са лудајом, ликовне и литерарне радионице и изложбе. Културни, гастрономски и спортски догађаји на програму су и наредна три дана, а у вечерњим терминима, на Тргу, наступиће и групе „Ван Гог“ и „Кербер“, Здравко Чолић, и „Дејан Петровић Биг бенд“.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

не, не , не!!!!!!