Школа „Вук Караџић“ добила нови кошаркашки терен

Почетак Нове године у Основној школи „Вук Караџић“ почео је радно.  У школском дворишту постављена  је мултифункционална подлога и кошеви на новом кошаркашком терену.

-Вредност радова  је 3,1 милион динара, а средства је обезбедио Покрајински секретаријат за спорт и омладину. Школа је добила леп и савремен кошаркашки терен, стандардних димензија тако ће бити омогућено одржавање, не само школских, него и других кошаркашки надметања у нашем граду. Подсетићу да смо недавно реновирали и трибине уз кошаркашки терен чиме су добијен нови услови за развој спорта – истакао је директор школе Иван Пантелић и додао да ће терен осим ученика моћи да користе и рекреативци.

Прошле године у фискултурној сали замењени су прозори који су били у лошем стању, а са улагањима ће се наставити.

-На конкурсу НИС-а „Заједници, заједно“ одобрено 3,5 милиона динара за замену дела кровне конструкције и црепа изнад  фискултурне сале и кабинета за музичку културу. Партнер на овом пројекту је и локална самоуправа која ће издвојити исту суму новца, тако да ће у кров бити уложено укупно седам милиона динара – додао је Пантелић.

На конкурсима Покрајине и Републике школа ће конкурисати за унапређење наставе. За информатички кабинет потребни су 3Д штампач, а потребна су и нова учила за одвијање наставе физике.

ТВОЈ БРЗИ ИНФО и ове суботе на вашем порталу

Погледајте преглед недељних дешавања у Кикинди- ТВОЈ БРЗИ ИНФО са Александром Станкић. Пратите нас на...

ТВОЈ БРЗИ ИНФО: Ново на Кикиндском порталу (Видео)

Погледајте преглед недељних дешавања у Кикинди- ТВОЈ БРЗИ ИНФО са Александром Станкић. Пратите нас на...

(ВИДЕО) Бачкоградиштани победници „3х3 фудбал финала Србије”

Састав из Бачког Градишта победник је „3x3 фудбал финала Србије” које је данас одржано у...

Don`t copy text!