Uskršnja izložba mokrinskih autora

Uskršnja izložba mokrinskih autora otvorena je u Galeriji Doma kulture u Mokrinu. Na izložbi, koju je organizovalo udruženje građana „Raša Popov“ su prikazane raznolike forme umetničkog izraza od ulja na platnu, umetničke fotografije do skulptura, dizajna, kao i stripova.

-Umetnost u Mokrinu nije samo izražavanje veštine, već i izraz duha, dodir muze, snage i istine. U umetnosti se ogleda ljubav prema zavičaju, životu, prema svemu što nas čini ljudima. Kroz radove koje sa ponosom izlažemo na ovoj izložbi provlači se nit koja nas povezuje sa korenom naše postojbine, sa svojom pričom i svojom sudbinom. Ova izložba nije samo galerija slika, fotografija, skulptura, dizajna ili stripova, ona nadrasta sve to i mnogo je više od toga. Ovo je izložba duše Mokrina, izložba njegovih snova, njegovih strahova, njegove radosti, ona zadire u pore njegove duše i otkriva nam suštinu Mokrina – istakao je predsednik UG „Raša Popov“ Živko Ugrenović.

Na izložbi su dela Taneta Ibrajtera, Valentine Čavić, Vasike Tenkeša, Dejana Čavića, Duška Ramaija, Emilije Despotov, Zorana Malenčića, Zorana Tenkeša, Zorana Srbljina,Imrea Saboa, Zorana Zrnića, Milana Ramaija, Milana Perića Drakule, Miloša Srbljina, Miroslava Antića, Nikole Čavića, Slobodana Badrljice i Spasoja Kulauzova.

Don`t copy text!