Ускршња изложба мокринских аутора

Ускршња изложба мокринских аутора отворена је у Галерији Дома културе у Мокрину. На изложби, коју је организовало удружење грађана „Раша Попов“ су приказане разнолике форме уметничког израза од уља на платну, уметничке фотографије до скулптура, дизајна, као и стрипова.

-Уметност у Мокрину није само изражавање вештине, већ и израз духа, додир музе, снаге и истине. У уметности се огледа љубав према завичају, животу, према свему што нас чини људима. Кроз радове које са поносом излажемо на овој изложби провлачи се нит која нас повезује са кореном наше постојбине, са својом причом и својом судбином. Ова изложба није само галерија слика, фотографија, скулптура, дизајна или стрипова, она надраста све то и много је више од тога. Ово је изложба душе Мокрина, изложба његових снова, његових страхова, његове радости, она задире у поре његове душе и открива нам суштину Мокрина – истакао је председник УГ „Раша Попов“ Живко Угреновић.

На изложби су дела Танета Ибрајтера, Валентине Чавић, Васике Тенкеша, Дејана Чавића, Душка Рамаија, Емилије Деспотов, Зорана Маленчића, Зорана Тенкеша, Зорана Србљина,Имреа Сабоа, Зорана Зрнића, Милана Рамаија, Милана Перића Дракуле, Милоша Србљина, Мирослава Антића, Николе Чавића, Слободана Бадрљице и Спасоја Кулаузова.

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

(ВИДЕО) Матурантским плесом средњошколци послали најлепшу слику из Кикинде

Уз звуке из Штраусове опере „Слепи миш” кадрил на тргу испред Градске куће матуранти средњих...

(ВИДЕО) Кикиндски малишани учествовали у Кросу РТС-а

Малишани из кикиндских вртића учествовали су на 34. кросу РТС-а „Кроз Србију“. У дворишту Гимназије „Душан Васиљев“...

Don`t copy text!