Злато за мешовити хор „Гусала“„Корнелије Станковић“ на фестивалу „Хорфест“

Чланови мешовитог хора АДЗНМ „Гусле“  „Корнелије Станковић“, под диригентском палицом Еве Арањош Француски, вратили су се из Ваљева са освојеним првим местом у категорији камерни хорови. Фестивал „Хорфест“ окупио је 26 хорова и одржан је седми пут.

-Посебно ми је драго што је жири који је оцењивао наступе био сачињен од еминентних и стручних професора и диригената са новосадске, београдске и Музичке академије из Источног Сарајева, Божидар Црњански, Весна Шоуц и Раде Радовић.  Ушла сам и у најужи круг за најбољег диригента фестивала и, како ми је жири саопштио, мале нијансе су пресудиле да заузмем друго место. У малим камерним хоровима сваки члан мора да буде увежбан јер се сви чују и на нама, диригентима, је да их увежбамо. Добили смо похвале да смо стилски сваку композицију одлично отпевали, пуно емоција, осећања и динамике. То нам је свима подстрек да још боље радимо – истакла је Арањош Француски.

 

Кикиндски камерни хор има 23 члана и представио се духовном композицијом, као и композицијама Исидора Бајића „Српски звуци“, Монике Аслунд „Ком“ и мексиканском познатом нумером „Лакокарача“.

А.Ђ.

 

(ВИДЕО) Предата листа Коалиције „Александар Вучић- Кикинда сутра”

Изборна листа кандидата за одборнике коалиције окупљене око Српске напредне странке „Александар Вучић- Кикинда сутра”...

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

Don`t copy text!