У току јe пријављивање за добровољно служење војног рока са оружјем

Сви држављани Републике Србије,  без обзира на пол, од 19 до 30 годинa, могу да се пријаве на добровољно служење војног рока са оружјем и војно стручно оспособљавање за резервне официре. На војно стручно оспособљавање за резервне официре могу да се пријаве само особе која имају завршен факултет односно имају високу стручни спрему.

Пријављивање кандидата је у Центру министарства одбране Кикинда, као и електронским путем преко портала еУправа и ЈП „Пошта Србије“. У канцеларији ће војни службеници ће дати потребна упутства и преглед неопходних докумената која треба да се приложе уз пријаву. Кандидати морају да обаве лекарски преглед у Војној болници у Новом Саду.

У току је пријављивање кандидата за добровољно служење војног рока са оружјем у јунском упутном року, па из Војске Србије позивају све заинтересоване кандидате да се што пре пријаве, како би успели да се уклопе у све планиране активности везана за упућивање на добровољно служење војног рока са оружјем. Док се налазе на одслужењу војног рока, сви кандидати поред плаћених трошова превоза за одлазак и повратак са добровољно служење војног рока са оружјем, месечно добијју накнаду  од 38.000 динара, а кандидат на војно стручном оспособљавању за резервне официре 42.000 динара, ту је и здравствено осигурање и плаћено одсуство од 10 дана. Током служења војног рока, сви кандидати могу да конкуришу и одмах по одслужењу војног рока, заснују радни однос у Војсци Србије у својству професионалног војника.

(ВИДЕО) Предата листа Коалиције „Александар Вучић- Кикинда сутра”

Изборна листа кандидата за одборнике коалиције окупљене око Српске напредне странке „Александар Вучић- Кикинда сутра”...

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

Don`t copy text!