Женска АРКУС лига: Пораз Кикинђанки у Новом Саду

Рукометашице Кикинде у деветом колу поражене су у Новом Саду од Војводине резултатом 32:27 (19:13). Играло се на махове, а у општој јурњави по терену, грешило на обе стране. Промашивани су зицери, контре су извођене катастрофално, а одбране су биле на „годишњим одморима”. Мање неспретне и више вољне да победе, биле су домаће играчице па је и резултат на одмору то показао. Слична слика виђена је и у настaвку утакмице, но тада су попуцали и остаци остатака система Кикинде, а Војводина је некако похватала конце па је у једном тренутку, у 46. минуту, водила и с девет голова разлике (30:21).

Поражавајући је податак за српски рукомет што ова екипа Војводине заузима високо место у врху табеле, трећа је. У нека срећнија рукометна времена, која памте старији љубитељи овога спорта, некада трофејног у европским оквирима, а реч је о раздобљу осамдесетих година прошлога века па до распада бивше велике државе, ова утакмица, нажалост и већина других у нашем садашњем најјачем рангу Србије, била би ниво средњошколског надметања девојака које, у већини, никада неће нити дебитовати за сениорски тим клуба у којем тренирају, и то у нижим ранговима од елитног…

Кикинђанке су и после овога кола девете на лествици, треће одоздо односно прве испод црте испадања, с пет бодова, а предстојећег викенда чекаће у дербију зачеља, директном окршају за опстанак у лиги, екипу крагујевачког Радничког. Крагујевчанке имају бод мање, али и меч мање од Кикинде, а вечерас од 20 сати Раднички ће дочекати тим Младости из Нове Пазове.

ЖОРК Кикинда: Матић, Ал. Чубрило, Сивчев 4, Радаковић 7, Ердељан, Степановић, Балабан (8 одбрана), Латиновић 2, Чочај 5(2), Перовић, Н. Ћубрило, Попадић, Живков 3, Ан. Чубрило 5, Новаков, Митић 1. 

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

(ВИДЕО) „Козара“ поново уговара производњу са пољопривредницима

https://youtu.be/fAQrpDR18Vg?si=lN7EuMEo1aC8tKm-   Пшеницу, иако је у солидном стању, потребно је заштитити, истакао је у подкасту...

(ВИДЕО) Посета високих званичника МУП-а: Кикинда обезбеђује заштиту својих грађана

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић...

Don`t copy text!