3 октобра, 2023

Марко Вукобрат спортски директор ОФК Кикинде: Студиозни план донео резултате

После летошњег испадања из Српске лиге „Војводина” начинили су у ОФК Кикинди детаљну анализу неуспеха. Студиозно сачињен план донео је резултате, јер, као што је познато, клуб с Градског стадиона након јесењег дела првенства Војвођанске лиге „Исток” зимује на лидерској позицији. Летос је спортски директор ОФК Кикинде постао Марко Вукобрат који је у неком ранијем периоду обављао функцију секретара, а први потез било је смањење играчког кадра.

– Од играча са стране задржали смо само оне који су показали квалитет и жељу у Српској лиги. Направили смо микс домаћих искуснијих играча и оних из нашег омладинског погона. Одмах смо били на становишту да је то екипа која, реално гледано, може да конкурише за прво место и повратак у друштво српсколигаша. Стручни штаб у саставу: Јевто Јарчевић, Брансилав Стојановић и Драган Ћирић, одлично је одрадио припреме и без било каквог притиска кренуо у ново првенство. Атмосфера је била сјајна, а управа клуба створила је одличне услове. И пре тога, постали смо стабилан клуб који је све обећано у претодне четири године и испунио. Ове јесени пак превасходни циљ био је да што више играча из омладинске селекције добије шансу и да видимо на које играче можемо озбиљно да рачунамо ако би се евентуално пласирали у виши ранг такмичења – каже Вукобрат.

Сезона, ипак, није почела добро, већ у првом колу ОФК Кикинда је поражена у Руском Селу, истина несрећно примљеним голом, а на супротној страни нападачи су промашили читав низ зицера.

– Једина добра ствар која је проистекла из те утакмице јесте да су у старту елеминисани трачеви о „помоћи” комшијских клубова из наше најближе околине, а мислило се ту на препуштање бодова нашој екипи. На срећу, тим се издигао након тога и до краја полусезоне није доживео ниједан пораз. Сваки бод освојили смо поштено, на терену без ичије помоћи. Чак смо се у неколико утакмица суочили с чудним судијским одлукама, на нашу штету, а то је било најизраженије у Идвору где смо ремизирали односно ускраћени смо за два бода. Незахвално је истицати појединце, али морам да споменем овог пута првог стрелца лиге, са 16 голова, нашег капитена Небојшу Ђукића, али и дефанзивца Душана Божића који је имао сјајну полусезону.

Вукобрат напомиње да никаквог алибија нема и да је и минула јесен  анализирана у клубу реално.

– Покушаћемо да направимо допунску селекцију. Примарно је довођење штопера, задњег везног и једног нападача. Идеално би било да су то млађи играчи жељни доказивања и да су кадри да докажу да имају потенцијал за играње и у Српској лиги. А да клуб не треба да брине за будућност, видели смо по играма: Јарића, Кецмана, Радовановића, Барбула као и браће Француски. Никако не смемо да заборавимо ни млађе категорије распоређене у пет селекција које броје преко 120 играча. С њима вредно раде тренери: Шибул, Парабуцки, Китановић, Бјелић и Родић. Они су и највећи мотив овој управи клуба да створи још боље услове за несметано функционисање – јасан је Вукобрат.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

не, не , не!!!!!!