1 октобра, 2023

Женска АРКУС лига: Кикинда нишким ремијем продужила танку наду у спас

Након тронедељне паузе у женској АРКУС лиги, рукометашице Кикинде ремијем, 24:24, вечерас у Нишу продужиле су танку наду да ипак могу до опстанка у повратничкој сезони свога клуба у најјачој лиги Србије. Бод на конту и бољи међусобни резултатски однос у сезони донела је капитенка Линеа Чочај са црте седмерца, три секунде пре краја утакмице, а био јој је то 13 гол на мечу па је проглашена и играчицом утакмице. Иако су Кикинђанке након ремија дале себи одушка и силно се радовале на паркету нишке школске дворане „Мирослав Антић”, остао је утисак да су биле ближе победи и да су заправо оне те које су испустиле тријумф и због тога могу жалити.

ФОТО: АРКУС лига (Мирослав Лукић)

Истина, први део сусрета протекао је у доминацији нишке екипе, а тек пред одмор Кикинда је ухватила прикључак па је на полувреме отишла с минусом од само гола (14:13). И у наставку игре Наиса је одржавала предност или је бивало поравнато, а прво вођство Кикинђанке стекле су тек на истеку 50. минута. У последњих десетак минута пак боља игра нашег састава, али можда и кључни тренутак – промашени седмерац Чочајеве код резултата 23:23 па отуда и констатација да домаће могу бити задовољније бодом поготово што сада на табели имају три бода више, додуше уз меч вишка, од претпоследње Кикинде, а оба тима, уз отписано последње Панчево, испод су црте спаса. Тренер Дејан Карановић, ипак, гледа све позитивно.

– У Нишу је увек тешко играти поготово сада када се и Наиса бори за опстанак. Ништа још није готово нити решено, посебно што сам поносан на девојке, јер су показале колико могу. Нарочито је битно јер су и саме то увиделе, доказ је за то начин на који су се издигле после лошијег уласка у утакмицу. Без обзира што смо на крају могли и славити, баш оваква утакмица нам је требала за самопоуздање. Сада сам сигуран да смо на добром путу и потребно је, без обзира како завршимо ову сезону, само девојке сачувати на окупу и за наредну такмичарску годину и резултати, гарантујем, неће изостати – оптимиста је Карановић.

Наредни ривал Кикинђанки у дворани „Језеро” биће, у суботу од 18 сати, водећа екипа Јагодине.

ЖОРК Кикинда: Матић, Ал.Чубрило, Степановић, Ђукичин, Радаковић 1, Ердељан, Перовић, Ан. Чубрило 4(1), Балабан, Латиновић, Сивчев 3, Стевановић, Чочај 13 (5), Живков 3, Н. Чубрило, Новаков.

 

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

не, не , не!!!!!!