1 октобра, 2023

Градски дерби ОФК Кикинди: Ивановић у надoкнади за минималац

Градски дерби на војвођанском „Истоку” припао је лидеру ОФК Кикинди која је до минимлаца против ЖАК-а, на свом терену, стигла у петом минуту судијског додатка, поготком Дејана Ивановића након соло продора. Очекивано, „Жути мрави” определили су се за затворену варијанту, а домаћин је тек у финишу првога дела могао стићи до вођства само да се Спахић у две ситуације боље снашао.

Почетком наставка капитен ОФК Кикинде Ђукић погодио је пречку гола Живкова, а у истом нападу домаћини су у размаку од неколико секунди ударцима неуспешно покушавали још трипут. Безброј прекида крунило је утакмицу, време је пролазило без игре и садржаја, а на крају, након поменутог тренутка одлуке и поготка Ивановића уследила је ипак радост фудбалера ОФК Кикинде, али и два црвена картона ЖАК-овом Крнићу и домаћем Рафаелу. Играч одлуке Ивановић рекао је након дербија:

– Знали смо да ће бити овако, да ће се ривал организовано бранити, да ће време неумитно трошити приликом прекида, али тренер Јарчевић је од нас тражио стрпљивост. На крају смо награђени.

Тренер ОФК Кикинде Јевто Јарчевић истакао је:

– Припремали смо се за овакву утакмицу, били смо фудбалски гледано добри, задовољан сам како су моји момци трчали, иако све то мора бити много брже. Недостајала нам је брзина, али се надам да ће и то доћи на своје место чим падне ова тензија, јер имали смо два локална дербија и то против затворених ривала.

Помоћни тренер ЖАК-а Иван Радишић, који је уместо суспендованог првог тренера Јовице Лакића (меч посматрао из публике), водио с клупе „Жуте мраве” кратко је прозборио:

– Сви су видели, реалан резултат био би да се дерби завршио без голова. Жао ми је наших момака, одиграли су поштено и коректно, штета што им се то није вратило, ваљда хоће у будућим мечевима, пре свега на нашем стадиону.

ОФК Кикинда: Савков, Божић, Рељић, Кецман, Мирков, Ивановић (Галешев), Зељковић (Рафаел), Спахић, Ђукић, Барбул (Виловски), Радовановић.

ЖАК: Живков, Кнежевић, Пецарски, Ратко (Крнић), Кочиш (Баба), Утржен, Радивојац, Стојков, Бербаков, Фучак, Лакић (Терзин).

Од наших екипа данас су још великоселска Козара и новокозарачка Слобода ремизирале истоветним резултатима -1:1, Великоселци на свом терену с Полетом из Идвора, а Новокозарчани у Качареву с Јединством. Јован Руњевац погађао је за Козару на почетку првога дела, а Идворани су до бода стигли у финишу док је на југу Баната Немања Врбачки најпре у петом минуту донео предност Слободи, а недуго потом Качаревци су поравнали и, испоставило се, био је то коначан исход.

Сутра од 14.30 сати рускоселска Црвена звезда дочекаће тим Јединства из Влајковца.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

не, не , не!!!!!!