27 септембра, 2023

Иђошани добри домаћини у „Језеру”: Смотра најбољих младих саватиста Србије

Иђошка Арена, уз подршку Града Кикинде, била је данас у кикиндској дворани „Језеро” домаћин јуниорског и кадетског Првенства Србије у савате боксу, у дисциплини асо, које је окупило 83. такмичара из 18 клубова. Манифестацији су присуствовали и градски већник за спорт Драган Пецарски те председница Спортског савеза Кикинде Јелена Чуданов.

– Велика је част за Град Кикинду што је Савате савез Србије одабрао баш наш град да буде домаћин овако значајног догађаја, а нема сумње да је то због чињенице што смо се већ доказали као добри организатори. Кикинда располаже са капацитетима који пружају одличне услове за квалитетан рад и такмичење и одговорни из Савате савеза Србије већ разговарају с нама о новим акцијама у нашем граду везаним за њихов спорт. Наравно да једва чекамо да тако и буде, Град ће и надаље подржавати и клуб из Иђоша и такве манифестације – рекао је Пецарски.

Милан Миладинов, тренер Арене, напоменуо је:

– Савате није толико познат ни популаран спорт код нас па је ово начин и да га промовишемо. Боље се ради у Војводини него у остатку Србије, а ми из Иђоша можемо да се похвалимо да имамо првакињу света у сениорској конкуренцији, то је Нада Фор, некада Миладинов, која је до титуле дошла јесенас на крају каријере.

Председник Савате савеза Србије Миодраг Ракић додао је:

– Кикинда је уједно и домаћин такмичења које ће нам одлично послужити као увид у оно чиме располажемо, када је реч о репрезентативцима, а пред Првенство света за јуниоре које је на распореду предстојећег јуна у Словенији.

Када је реч о достигнућима такмичара Арене, прво место у јуниорској категорији до 60 кг освојио је Матеја Фекете, а кадеткиња Ибоја Такач, до 52 кг, била је друга.

ФОТО: Град Кикинда (Чедомир Вујанић)

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

(ВИДЕО) Свечано у Руском Селу: Откривању споменика Арсенију III Чарнојевићу присуствовао и министар Селаковић

https://youtu.be/MlYvG-bjOyM?si=sbwb-0JjjaELrL5M У порти храма Успенија Пресвете Богородице у Руском Селу, уприличено је откривање и освећење...

не, не , не!!!!!!