Владимир Шпоња, тренер ОФК Кикинде: Платили смо данак због кадровских проблема, чека нас борба за опстанак

Након 4. новембра и низа од шест ремија и две победе, севернобанатски српсколигаш поражен је најпре у Шајкашу, а потом истоветним резултатом, 2:0, поклекао је и у Белегишу. У складу с изреком да крчаг иде на воду док се не разбије, екипа тренера Владимира Шпоње, који је великим прегнућем одгађао оно што се морало догодити, у размаку од четири дана платила је данак бројним озледама, усто и картонима а неки су на поприлично наиван начин заслужени.

– Два везана пораза никада нису угодна поготово што је сада јасно да нас кадровски проблеми и губитак самопоуздања сврставају у групу екипа које ће се борити за опстанак у лиги – каже Шпоња.

И током читаве прве половине пролећа, док су резултати ишли на млин његовој екипи, Шпоња је упозоравао да најтежи испити тек следе, а на утакмици у Шајкашу, највећи проблем представљали су му бонуси.

– Нисам због картона рачунао на младе: Лолића, Лукића и Кецмана, а још нам је озлеђен и Молнар. Први голман Опарница дуже је ван терена због бизарне озледе, а други чувар мреже Француски ризикује здравље и с маском на лицу бранио је већ другу утакмицу. Мали број играча које имам у оптицају, подноси велики терет и види се велики умор.

У Белегишу, кадровска ситуација била је и захтевнија за шефа струке.

– Играли смо без Мојсиловића, Бељића, Кецмана и Молнара. Рафаел је имао бол у Ахиловој тетиви, али сакупио је снагу и одиграо друго полувреме. Надам се да ће се током ове седмице поправити ситиуација, да ћемо бити макар бројнији. Иначе, порази у Шајкашу и Белегишу, апсолутно су заслужени, нисмо имали ни снаге ни квалитета да се супротставимо ривалима.

Времена за жалопојке нема, у суботу, од 16.30 сати, на Градски стадион долази Динамо.

– Панчевци имају младу, растрчану екипу с амбициозним тренером, а након мунулог викенда пуни су позитивне енергије због рушења лидера Словена. Међутим, после два пораза немамо избора, победа нам је императив. Морамо размишљати позитивно и „победити” пре свега себе да бисмо тек онда могли очекивати позитиван резултат. Оптимиста сам, верујем да мој тим то може – закључује Шпоња.

Д. П.

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!