,,Летњa уметничкa школа“ угостиће 40 студента и 10 професора Универзитета уметности у Београду

,,Летњa уметничке школе“ Универзитета уметности у Београду ове године биће организована у Кикинди. В.д. директор Kултурног центра, Марко Марковљев и ректорка поменутог Универзитета, др Мирјаном Николић, потписали су уговор којим је прецизирана реализација овог пројекта.

-„Летња уметничка школа“ одржаће се од 6. до 13. јула и окупиће 40 студената, од којих је половина из иностранства и 10 професора. Универзитет уметности у Београду има четири факултета: примењена уметност, сликарство, глума и музика и сваки од њих имаће једну радионицу. Након што поменути Универзитет распише конкурс, од укупног броја пријављених одабраће учеснике уметничке школе. Летња школа реализује се у Кикинди на препоруку Министарства културе – сазнајемо од Марка Марковљева.

Ово ће бити прилика за све младе, који желе да упишу неке од факултета Универзитет уметности у Београду, да волонтирају у летњој школи и ближе се упознају са студијским програмима.

-Студенти ће стварати на разним локацијама, а укључићемо и остале културне установе. Све што настане у оквиру школе остаће нашем граду. Ово ће бити прилика и да утврдимо даљу сарадњу и нове пројекте – додао је Марковљев.

Уговор је уводни  документ из којег ће осим одржавања радионица Универзитета уметности, проистећи и Споразум о сарадњи са Градом Kикинда и установама културе које ће учествовати у реализацији овог програма.

 

(ВИДЕО) Кикиндски малишани учествовали у Кросу РТС-а

Малишани из кикиндских вртића учествовали су на 34. кросу РТС-а „Кроз Србију“. У дворишту Гимназије „Душан Васиљев“...

(ВИДЕО) Предата листа Коалиције „Александар Вучић- Кикинда сутра”

Изборна листа кандидата за одборнике коалиције окупљене око Српске напредне странке „Александар Вучић- Кикинда сутра”...

Don`t copy text!