27 септембра, 2023

Владимир Шпоња, кормилар ОФК Кикинде, након прве фазе припрема: Почетак обећава

Повратник у српсколигашку „Војводину”, с две поставе и десеторицом углавном млађаних, неафирмисаних новајлија, на Градском стадиону поражен је у другој провери 2:3 од елемирског Нафтагаса, а нови тренер ОФК Кикинде Владимир Шпоња начинио је пресек након првогa дела припрема, које су започеле 2. јула.

– Момци одлично подносе напоре и види се њихова огромна жеља да се покажу у најбољем светлу. После аеробних тренинга и тренинга брзинске и експлозивне снаге, на ред је дошао и рад на анаеробним способностима и низ припремних мечева. Ове седмице ушли смо у најтежи део припрема и упоредо са радом на физичким способностима, покушавамо да усвојимо захтеве и принципе у игри, а од првога дана посвећени смо и тактичким задацима – каже Шпоња.

Пре одмеравања снага с Елемирцима, одиграла је ОФК Кикинда утакмицу и у Ади.

– Први наш противник био је нижеразредни тим из Енглеске, Челзи роверс, који је много слабији од нас, победили смо 4:0 и тај сусрет није могао показати наше недостатке. Ипак, сви играчи добили су прилику, а већ меч против Нафтагаса био је сасвим друга прича. По мени, Елемирци су један од главних фаворита за највиши пласман у српсколигашкој „Војводини” у предстојећој сезони. Екипа им је састављена од сјајних индивидуалаца, а с клупе је води тренер који зна шта хоће и стога је ова провера била права прилика да видимо колике су наше реалне могућности.

Шпоња сматра да је против Елемираца било добрих момената, али и великих падова.

– Јасно је да у Српској лиги такве пропусте нећемо смети да чинимо. Међутим, када све саберем и одузмем, имам разлога за отимизам и веру да ћемо до 12. августа бити спремни за изазове који нас очекују. Истовремено, и летњи прелазни рок је дугачак и постоји могућност додатног освежења играчког кадра. Како год било, сигирно је да ће овој младој екипи требати много подршке, разумевања и толеранције и у том случају сигуран сам да ће тада млади имати много тога да покажу у српсколигашкој „Војводини” – јасан је Шпоња.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

(ВИДЕО) Свечано у Руском Селу: Откривању споменика Арсенију III Чарнојевићу присуствовао и министар Селаковић

https://youtu.be/MlYvG-bjOyM?si=sbwb-0JjjaELrL5M У порти храма Успенија Пресвете Богородице у Руском Селу, уприличено је откривање и освећење...

не, не , не!!!!!!