Финале турнира у малом фудбалу, синоћ безмало хиљаду гледалаца у Гимназији: Тријумф Про универзала

Екипа Про универзала, победом у финалу од 2:0 над тимом Стоваришта Ковачевић, тријумфовала је на летњем турниру у дворишту кикиндске Гимназије, пред 700 гледалаца с купљеним улазницама па је, рачунајући и велики број малишана, завршном догађају сведочило безмало хиљаду љубитеља „игре на петопарцу”. Стрелац водећег поготка за шампионски састав био је Врбачки у првом полувремену, а победу је оверио Марић у наставку игре. Немања Врбачки проглашен је и за најбољег појединца турнира, најефикаснији је Небојша Ђукић из редова поражених у финалу, постигао је укупно 10 голова на такмичењу, а за најбољег голмана проглашен је Бошко Крстић, такође из Стоваришта Ковачевић. Пехар капитену Про универзала Бориславу Симину уручио је градоначелник Кикинде Никола Лукач.

– Све је било на високом нивоу, од организације до овог финалног меча. Сви смо уживали и видели колико је Кикинђана било овде и колико они воле „најважнију споредну ствар на свету”. Много квалитетених играча је продефиловало, а ја се захваљујем одличним органозаторима и поручујем да ће Град Кикинда увек да подржи и организује овакве манифестације које окупљају велики број наших младих суграђана – рекао је Лукач.

И Симин је имао само речи хвале за овај турнир.

– Било је савршено, од организације до наше игре у финалу. Заслужено смо победили у утакмици која је била лепа и за гледање – истакао је Симин.

Милош Павловић, из Организације фудбала Павлињо, казао је:

– Хвала Граду Кикинди што је пружио шансу нашој Организацији фудбала да покажемо шта знамо у организацији оваквих манифестација. Све што сте видели потврдило је да Град није погрешио што нам је дао поверење да направимо овај спектакл. Биће ово најбољи турнир у Војводини, а ускоро, за коју годину, и у Србији!

Директор турнира Марко Вукобрат, напоменуо је:

– Све је протекло у најбољем реду, презадовољни смо, а ако је и било неких ситнијих пропуста, сигурно их неће бити догодине. Све ово радимо пре свега због момака у екипама, али исто тако и због ове бројне кикиндске публике и могу само да кажем да више не сме да буде пауза и да овај летњи турнир мора да постане традиција и да буде све бољи и бољи.

Јелена Чуданов, председница Спортског савеза Кикинде, закључила је:

– Веома лепо је било и најважније је да је све прошло без повреда. Сад се види да је ово требало нашим суграђанима, било је и пуно спонзора, лепих награда за гледаоце и сви су могли да оду задовољни кућама, а Марко Вукобрат, као директор турнира, оправдао је наше поверење.

Додајмо, у утакмици за треће место, Агробанат Кикинда, екипа састављена од играча из Зрењанина, савладала је ФК Полет, резултатом 10:3, па је Зрењанинцима припало 50 хиљада динара, другопласирани су инкасирали 150, а шампионска екипа 350 хиљада динара.

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!