21 септембра, 2023

Великоселке одбраниле титулу: Скувале најбољи ајвар

Чланице удружења „Орхидеја“ из Банатског Великог Села краљице су ајвара у Кикинди. Њихов ајвар припремљен на такмичењу „Изађи ми на теглу“, одржан на Градском тргу, оцењен је као најбољи. Новка Павић из удружења „Орхидеја“ истакла је да су успеле у намери да одбране титулу коју су освојиле прошле године.

-Тајна доброг ајвара је добра воља, добар шпорет, квалитетна паприка и љубав. Трудиле смо се да ајвар скувамо онако како га припремамо за наше породице. Заједно са мном у такмичењу су учествовале Марија Пилиповић и Љиљана Кери. Драго ми је што ћемо поново бити део националног такмичења. Сада знамо шта нас очекује и потрудићемо се  да добијемо главну награду, шпорет „смедеревац“ – рекла је Новка Павић.

Друго место припало је екипи КУД-а „Еђшег“, а треће су биле чланице удружења „Јединство“ из Руског Села које су 2020. године биле националне победнице. Жири у саставу Радован Субин, Нада Крстоношић и Младен Богдан једногласно је донео одлуку о победничком ајвару.

-Укус, компактност и боја су три компоненте које смо бодовали. Било је тешко одабрати победнички ајвар јер су сви били одлични. Одлучиле су нијансе и пресудило је то што је најбољи ајвар био густ, комапктан и има леп укус – додао је Радован Субин.

Председник Скупштине града Младен Богдан први пут био је део гастрономског жирија и открива нам да није било нимало лако.

-Ајвар је један од заштитних знакова српске кухиње и зову га и српски кавијар. Сви узорци били су сјајни. Честитам победницама, али и свима који су учествовали у такмичењу што доказује да смо град добрих људи, али и град који чува традиционалну кухињу – прецизирао је Младен Богдан.

Додели награда присуствовао је и градоначелник Никола Лукач који је и током дана посетио све екипе. Чланице удружења „Орхидеја“ и КУД-а „Еђшег“ добиле су прилику да представљају наш град на националном такмичењу које ће 7. октобра бити одржано у Београду.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

(ВИДЕО) Свечано у Руском Селу: Откривању споменика Арсенију III Чарнојевићу присуствовао и министар Селаковић

https://youtu.be/MlYvG-bjOyM?si=sbwb-0JjjaELrL5M У порти храма Успенија Пресвете Богородице у Руском Селу, уприличено је откривање и освећење...

не, не , не!!!!!!