Кикинда ће се представити на „Данима породице у Србији“

Под покровитељством Министарства за бригу о породици и демографију и Града Зрењанина, предстојећег викенда у Перлезу се организује манифестација „Дани породице у Србији“. И ове године Кикинда ће представити проналитетну политику , а да су мере које се спровoде међу најбољимa у држави говори и освојено треће место на прошлогодишњој манифестацији.

 

За бригу о породици, социјалну и дечју заштиту, али и пронаталитетну политику годишње се из градског буџета издвајају значјана средства. У оквиру помоћи, између осталог,  издваја се за парове приликом одласка на вантелесну оплодњу, акцију „Беби клуб“ и пакете за новорођенчад, родитељске додатке, незапослене породиље, бесплатне ужине у вртићима и основним школама, бесплатан боравак у вртићу за треће дете, ученике првих разреда којима су обезбеђени уџбеници као и школски прибор. Град издваја средства и за личне пратиоце деце са сметњама у развоју, а обезбеђен је и бесплатан превоз средњошколцима и врхунским спортистима, регресиран превоз и стипендирање студената.

У оквиру празника породице, породичних вредности, родитељства, деце, дечије среће и осмеха Кикинђани ће окупљенима приказати лепоте и потенцијале нашег града.

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!