27 септембра, 2023

У вртиће у Кикинди и селима сутра стиже 1.600 малишана

Нова школска година сутра почиње и за најмлађе Кикинђане, оне од једне до шест година који се враћају или први пут улазе у своје вртиће. Са данашњим даном потписани су уговори са родитељима 1.600 деце која су уписана у 75 васпитних група у 18 објеката Предшколске установе „Драгољуб Удицки“.

– Све је спремно, урађене су дезинсекција, дератизација, велико спремање свих објеката, сви смо спремни да дочекамо малишане и једва чекамо – каже директорица Предшколске установе, Кристина Дрљић. – Деци ништа неће недостајати, сви вртићи су опремљени и санирана су оштећења од невремена на објектима вртића „Мики“, „Плави чуперак“ и „Колибри“. Преостало је још да уредимо стазе на прилазу „Полетарцу“.

Директорица додаје да су, због великог интересовања, прерасподелом, у току лета успели накнадно да упишу још један број малишана.

– Стручна комисија разговарала је са свим родитељима који су се жалили по објављивању првих спискова, покушавали смо да помогнемо, урадили смо прерасподелу деце где год је то било могуће и успели смо да упишемо још око 40 деце. Учинили смо све што је у нашој моћи. Жао нам је што је још увек више од стотину малишана на листи чекања. Међу њима је највише деце узраста од једне до три године, има и оних који ће тек новембра или децембра напунити годину дана – каже Кристина Дрљић.

Са родитељима уписане деце већ се одржавају родитељски састанци, каже директорица и поручује родитељима да ће деца, као и до сада, бити у одличним условима и у сигурним рукама.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

(ВИДЕО) Свечано у Руском Селу: Откривању споменика Арсенију III Чарнојевићу присуствовао и министар Селаковић

https://youtu.be/MlYvG-bjOyM?si=sbwb-0JjjaELrL5M У порти храма Успенија Пресвете Богородице у Руском Селу, уприличено је откривање и освећење...

не, не , не!!!!!!