У Позоришту „Лане“ почела зимска бајка

Представом „Фабрика Деда Мраза“ по тексту Николине Ђукановић и у извођењу глумаца Позоришта „Лане“ отворена је зимска бајка. Као и ранијих година, двориште јединог дечијег позоришта у овом делу Баната, окићено је новогодишњим украсима, светиљкама, лампама и код деце је изазвало велико интересовање.

-Током децембра, по традицији играмо новогодишњи репертоар и наше малишане из недеље у недељу подсећамо да стиже Нова година. Поред баште, сала, фоаје и све наше просторије окићене су и у знаку су предстојећих празника. Клинце и клинцезе дочекала су три Деда Мраза и три патуљка и код нас је већ почела новогодишња еуфорија – истакао је Александар Малетин, директор и глумац Позоришта „Лане“.

Сваке недеље у децембру представа се играти у два термина у 17 и  у 19 часова. У овом позоришту најављују и две премијере.

 

-Већ 10. децембра је премијерно извођење представе „Чаробна капа Деда Мраза“ за коју сам писао текст, док је режија колективна. Ова представа обићи ће већи део наше земље, а у комаду су два патуљка, добра вила, Деда Мраз и сви они биће окупирани проблемима које ћемо уз помоћ деце успешно решити. Недеља, 24. децембар резервисана је за још једну премијеру „Вецин новогодишњи колачић“ по тексту драматурга Српског народног позоришта Николине Ђукановић. Текст је распеван, има и доста певања, лепих гегова. Реч је о комедији чија радња се дешава у вештичиној кући – сазнајемо од нашег саговорника.

У недељу 17. децембра је комад „Новогодишњи украс“, а 31. децембра у 14 сати је дочек дечије Нове године.

 

 

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

(ВИДЕО) „Козара“ поново уговара производњу са пољопривредницима

https://youtu.be/fAQrpDR18Vg?si=lN7EuMEo1aC8tKm-   Пшеницу, иако је у солидном стању, потребно је заштитити, истакао је у подкасту...

(ВИДЕО) Посета високих званичника МУП-а: Кикинда обезбеђује заштиту својих грађана

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић...

Don`t copy text!