У недељи културе у Мокрину – Мики и Раши у част

У Мокрину је у току Недеља културе која ће, после низа књижевних, музичких и изложбених програма, бити крунисана двема манифестацијама у част славних Мокринчана, Мирослава Мике Антића и Раше Попова.

У петак, 23. јуна, од 21 сата, у Галерији Дома културе биће приказан документарни филм „Mирослав Антић – окован у слободи” у продукцији РТВ-а и Продукцијске куће „Панорама груп“ и под покровитељством Града Кикинде.

Традиционални Меморијал посвећен песнику, биће, 38. пут, одржан на Варошком тргу у суботу, 24. јуна, од 21 сата. Ове године програм носи назив „Путоказ за сањаре и облаке”. Учествоваће Ана Софреновић, Милорад Дамјановић, Драган Јовановић Данилов, Миодраг Петровић, Ива Штрљић, Љуба Булајић, Даша Боснић („Ођила“), Ратомир Дамјановић, Иван Лешчешен, Петра Тодорић, Тамбурашки оркестар „МОКАС“ и Жарко Новаков.

Меморијал организује Месна заједница Мокрин.

„Дан Раше Попова“ је у понедељак, 26. јуна. Програми ће почети у 16 сати у Галерији Дома културе, трибином на тему „Шта о Раши мисле песници одликаши”, а затим ће бити додељене награда „Раша Попов“ и „Рашин шешир“.

Културно-уметнички програм на Варошком тргу под називом „Рашинарије дечjе играрије” заказан је за 19 сати. Учесници су: Слободан Станишић, добитник награде „Раша Попов“ за изузетан допринос у стваралаштву за децу, Радован Влаховић, Тоде Николетић, Урош Петровић, Предраг Вуковић Пеђолино, Ена Гогић, Вртић „Невен” и ОШ „Васа Стајић” из Мокрина, КУД „Мокрин”, ОШ „Иво Лола Рибар“ из Нових Козараца и многи други.

Програм се завршава свечаним отварањем изложбе портрета Раше Попова чији су аутори познати сликари и карикатуристи, у 20 сати, у Галерији Дома културе.

Организатор jе мокринско Удружење грађана „Раша Попов“.

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!