Стронгмен у Новим Козарцима: Други тријумф Немање Тасића

Немања Тасић (33), пореклом Грделичанин с адресом пребивалишта у главном граду Аустрије Бечу, победник је 21. „Купа Европе”, надметања у стронгмену које је одржано покрај стадиона „Илија Пантелић” у Новим Козарцима.

Тасић је након пет дисциплина: вучења камиона од седам тона, ношења два  кофера од по 135 килограма, подизања балвана од 130 кг, подизања аута од 330 кг и ношења терета од 300 кг у Конановом кругу, сакупио највише бодова и тако тријумфовао испред другопласираног Петера Јухаса из Мађарске и трећег Патрика Увалчека из Словачке. Четврти је био Роналд Кнол (Аустрија), пети Дамир Строил (Босна и Херцеговина), шести Богдан Вуковић (Србија), седми Марио Битерман (Немачка), а осми Валдар Ђураи (Чешка).

– Најтежа ми је била прва дисциплина, нисам добро одрадио вучење камиона и потом сам морао да надокнадим заостатак. У овом спорту темељ је ментална припрема, потом долази техника и могућности када је реч о издржљивости срца. Рад у теретани се подразумева, много меса у исхрани такође, а ја доста возим и бицикл – рекао је Тасић, којем је ово било треће учешће у Новим Козарцима, након 2014. када је био последњи и 2015. када је тријумфовао први пут на овом такмичењу, а иначе још је и двоструки првак Аустрије и има једно четврто место у Лиги шампиона.

Такмичење је отворио градоначелник Кикинде Никола Лукач.

– Ова сјајна манифестација, која ће остати у Новим Козарцима, заслужује нашу пажњу. Захваљујући Бодибилдинг клубу Слобода и породици Богојевић, који су 21. годину заредом успели да сачувају ову традицију, МЗ Нови Козарци и Град Кикинда живе за овакве догађаје, јер на овај начин начин шаљемо најлепше слике одавде са севера Баната – напоменуо је Лукач.

Драган Богојевић, главни организатор из ББК Слободе, надовезао се:

– Нови Козарци познати су у целом свету по овој манифестацији и зато хвала Граду, МЗ и спонзорима што и ове године имамо стронгмен у нашем селу. Успели смо чак да и у време короне одржимо традицију тако да од 2003. године, када смо први пут организовали стронгмен, нисмо имали прекид.

Судија Роберт Рокаи додао је:

– Уживам да се видим с људима из ББК Слобода, увек је лепо дружење у Новим Козарцима, сада већ више од две деценије, а када је реч о учесницима надметања ове године, треба напоменути да су четворица њих у горњој половини европских такмичара.

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!